Havnestemning og sejlads: Her er seks anbefalinger i Greve

Find din indre vandhund frem, oplev de gamle havne og bliv klogere på Greve gennem tiden. Vi har fundet seks anbefalinger til dit besøg i Greve.

Der er sol og sommer i Danmark, og i den anledning besøger TV 2 Lorry alle de skønne 34 kommuner i vores sendeområde. Vi taler med de lokale om, hvad der rører sig i deres kommune, giver to bud på oplevelser i hver enkel kommune, og så har vi fået borgmestrene til at komme med tre anbefalinger.

Sjette sommerprogram tager os til Greve, hvor der er vandaktivitet og historieoplevelser for både børn og voksne.

Greve Museum

Bliv klogere på Greves historie med et besøg på Greve Museum. Udover museets skiftende udstillinger har de tre faste udstillinger, som giver et indblik i de mennesker, der gennem tiden har boet i Greve. 

Se mere her.

Tag et smut til Greve Museum i grønne omgivelser.

 

Greve Marina

På Greve Marina, der tidligere hed Hundige havn, kan man både få havnestemning og gang i aktiviteterne. Havnen har en afdeling for unge, der bruger masser af tid på vandet med sejlads, og så har de en stor sejlerskole. Derudover giver havnen også mulighed for handicappede, der kan være udfordrede i normalt at komme på vandet, at komme på sejltur to gange om ugen. Det sker med hjælp fra udstyr og frivillige.

Se mere her.

Få masser af vandaktivitet på Greve Marina.

Mosede Fort

Mosede Fort er et kulturhistorisk museum, hvor man kan blive klogere på Danmarks rolle under første verdenskrig, og se hvordan de værnepligtige soldater levede under krigen. Her er det også muligt for børn at tale i gamle telefoner og klæde sig ud i soldateruniform.

Se mere her.

Bliv klogere på første verdenskrig på Mosede Fort.

 

Greve Bibliotek

Kravl i sørøverskib, læs, eller få læs højt på Greve Bibliotek. Det store sørøverskib er en del af bibliotekets børneafdeling, hvor man kan fordybe sig i forunderlige omgivelser. Biblioteket har også et "Escape Room", hvor man får læst en historie højt, og derfra skal man løse en række gåder for at komme ud af rummet igen. Hvis det bliver en tand for spændende, så bare rolig, man må gerne tage sine venner med i "Escape Room". 

Se mere her.

Kravl i sørøverskib på Greve Bibliotek.

Greve Strand

Pak strandtasken og tag et smut til Greve Strand, der strækker sig fra Mosede til Hundige Havn. Her er både badebroer, spisesteder, grønne arealer og masser af sand.

Se mere her.

Gør badetøjet klar til Greve Strand.
Gør badetøjet klar til Greve Strand.

Mosede Havn

Mosede Havn er en gammel fiskerihavn fra 1929. Selvom havnen efterhånden har mange år på bagen, er der fortsat erhvervsfiskeri i dag. Havnen er også kendt for sit aktive sejlermiljø med sejl- ro- og dykkerklub, og mon ikke om man kan få en fisk eller to på en af havnens spisesteder.

Se mere her.

Besøg den gamle fiskeri havn, Mosede Havn.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere