Hashbagmand fra Jægersborggade er sendt i fængsel

En 32-årig Hells Angels-rocker er torsdag blevet idømt to og et halvt års fængsel for at stå bag hashhandel.

Som den sidste i en lang række er en 32-årig Hells Angels-rocker torsdag blevet dømt i forbindelse med den omfattende hashhandel i Jægersborggade i København.

Den 32-årige har som den eneste af de 24, der blev anholdt ved en storstilet politiaktion i marts, nægtet sig skyldig i anklagerne om hashhandel i den berygtede gade på Nørrebro.

Men dommeren og domsmændene i Københavns Byret fandt det bevist, at det var ham, der var den egentlige bagmand bag den organiserede hashhandel i gaden.

Frank Errington Olsen blev dømt for at stå bag salget af 106.000 joints i Jægersborggade fra september sidste år til marts i år, og straffen lød på fængsel i to og et halvt år.

Han valgte at tænke over, om han vil anke dommen til Østre Landsret.

Selv om anklager Tobias Berg havde krævet den 32-årige idømt tre og et halvt års fængsel, er han godt tilfreds med dommen.

- Han blev dømt efter anklageskriftet, siger han til Ritzau.

- Og sammen med de øvrige domme viser det, at politiets indsats nytter noget, fortsætter Tobias Berg.

Efter en langvarig efterforskning gik et stort antal betjente 5. marts i aktion mod det kriminelle miljø i Jægersborggade, der i årtier har været kendt for omfattende handel med hash.

Aktionen førte til, at 24 blev anholdt og derefter varetægtsfængslet, og med torsdagens dom over bagmanden er samtlige blevet dømt.

Men indsatsen mod sælgerne fortsatte efter den storstilede aktion, og i månederne siden juli har politiet anholdt i alt yderligere mindst 20 personer, som alle har været fremstillet i grundlovsforhør.

Og ifølge politiet har den langvarige indsats båret frugt. Forleden fortalte vicepolitiinspektør Lau Thygesen, at en "kriminalpræventiv dialog" har fået 14 personer til helt at sige farvel til det kriminelle miljø omkring hashhandlen i København.