Hård kritik af højhusbyggeri ved Damhussøen

Kritikken hagler ned over Rødovre Kommune i forbindelse med planerne om at bygge et tretten etagers højhus lige ud til den fredede Damhussø på den grund, hvor Damhus Tivoli ligger i dag. Det skriver DR København.

Foto: Lorry

For Rødovre Kommune bryder hørings-reglerne og blæser på borgernes holdninger til højhuset, mener juraprofessor og nabo til byggeriet, Ulrik Rammeskov Bang-Pedersen.

Og han bakkes op af Peter Pagh, der er professor i miljøret:

- Jeg kører forbi hver dag. Og min umiddelbare betragtning er, at det forekommer at være en så stor ændring af områdets karakter, at det nok burde udløse en offentlighedsprocedure, siger han til DR København.

Ifølge Ulrik Rammeskov Bang-Pedersen, er lokalplanen - som der var høringsfrist på i går - ikke gyldig.

For overhovedet at kunne lave lokalplanen, måtte man nemlig lave et tillæg til kommuneplanen. Men kommunen droppede at lave en offentlig høring om dén plan. Og det er det, der gør lokalplanen ugyldig, siger Ulrik Rammeskov Bang-Pedersen:

- Problemet er, at man ikke overholder reglerne om, at man skal inddrage borgerne i sådan en proces. Kommunen påberåber sig en undtagelse i loven, om at man godt kan ændre kommunalplanen uden en forhøring, hvis det bare er en mindre justering. Men det holder ikke, siger han til DR København.

Et højhus på tretten etager er nemlig meget mere end bare en mindre justering, fastslår begge professorerne.

Teknisk direktør i Rødovre Kommune, Hans Christian Olsen, afviser kritikken:

- Vi har vurderet, at vi har fulgt reglerne til punkt og prikke, og så må en overordnet klagemyndighed sige, hvis vi ikke har gjort det, og så vil vi selvfølgelig rette os efter det, siger han til DR København.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik