Hanerne skal dø i Roskilde

14 ud af 31 byrådsmedlemmer i Roskilde Kommune vedtog på et byrådsmøde i aftes, at det i fremtiden skal være forbudt at holde haner i byzonerne i kommunen, skriver DAGBLADET Roskilde.

11 stemte imod forbuddet, fire undlod at stemme og to byrådsmedlemmer havde meldt afbud til byrådsmødet.
Forud for beslutningen var der en næsten time lang hadsk diskussion om forslaget. Det radikale byrådsmedlem Ingelise Hansen, som er imod forbuddet, beskyldte sine politiske modstandere for at være latterlige, og spurgte om de også ville forbyde hunde at gø, katte at mjave og fugle i at pippe.
Det fik formanden Torben Jørgensen (S) til hånligt at replicere, at han ikke evnede at svare på Ingelise Hansens spørgsmål. Venstres Anni Larsen brød Venstres partidisciplin og stemte imod forbuddet, mens resten af Venstres medlemmer stemte for, at haner ikke længere er velkomne i byzonen. Fire Socialdemokrater med borgmester Poul Lindor Nielsen (S) undlod helt at stemme. Og det var der ifølge borgmesteren en god forklaring på.
- Den sag skulle aldrig have været i byrådet. Godt nok har Ingelise Hansen er ret til at indbringe sagen for byrådet, men den slags sager kan og skal afgøres i fagudvalgene, og det markerede jeg med at undlade at stemme. Så på den måde var det en stille protest, forklarede Poul Lindor Nielsen efterfølgende.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere