Håndværker-affald bliver markant billigere

Håndværkere og andre virksomheder, der har brug for at komme af med erhvervsaffald på en genbrugsstation kan se frem til langt lavere priser i 2013, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Vestforbrændings 19 ejerkommuner, heriblandt Egedal, Furesø, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs og Hillerød, har besluttet at nedsætte gebyrerne for virksomhedernes brug af genbrugsstationer markant.

Prisen for et årskort per bil, som en virksomhed ønsker at køre affald til genbrug med, sænkes med cirka 75 procent. For en personbil ændre prisen for et årskort fra 6700 til 1600 kroner, for en kassevogn fra 10.428 til 3300 kroner og for en ladvogn fra 27.392 til 6300 kroner.

Til gengæld hæves prisen for en engangsbillet noget. Virksomheder der er tilmeldt i én af de 19 kommuner får lov at bruge samtlige kommunerens genbrugspladser.

- På grund af den korte tidsfrist, alle kommuner fik til at implementere tilmeldeordningen i 2012, er der i dag store forskelle på, hvor meget og hvordan virksomhederne skal betale for at benytte genbrugsstationerne rundt omkring i landet. Derfor arbejder Vestforbrænding sammen med de øvrige sjællandske selskaber på at skabe mere ensartede systemer på Sjælland, så det bliver lettere og mere logisk for virksomhederne, der arbejder på tværs af kommunegrænserne, siger Vestforbrændings bestyrelsesformand Ove E. Dalsgaard til Frederiksborg Amts Avis.

Han forventer dog først de sjællandske løsninger bliver mere ensartede i 2014.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere