Håndslag under valgdebat: Vi vil lægge Ring 5 i graven efter valget

Socialdemokratiet og Venstre er ikke afvisende over for at lægge en sydlig Ring 5 i graven og gøre de nuværende veje bedre.

03:22

Video: TV 2 Lorry

Martin Lidegaard (RV) og Peter Skaarup (DF) gav på direkte tv tirsdag aften håndslag på at arbejde for, at en sydlig Ring 5 aldrig kommer til at se dagens lys. 

Det skete, da TV 2 Lorry tirsdag aften sendte den afsluttende valgdebat ‘Det Sidste Ord’ direkte fra et stuvende fuldt Egedal Rådhus. Her var folketingskandidater fra alle opstillingsberettigede partier mødt op for at diskutere sundhedsudgifter, infrastruktur og udligning. 

Tirsdag morgen luftede Peter Skaarup på tv2lorry.dk tankerne om at sætte forundersøgelsen om en Sydlig Ring 5 i bero. 

'Det Sidste Ord'

Tirsdag aften fra klokken 18.10 til 19.10 var borgmestre, vælgere og folketingskandidat mødt op til TV 2 Lorrys valgarrangement ‘Det Sidste Ord’ på Egedal Rådhus.

 

Undervejs havde hver borgmester to minutter til at motivere et emne, der derefter blev debatteret mellem folketingskandidaterne.

 

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) lagde ud med sundhedsudgifter. Herefter fortsatte Frederiksunds borgmester John Schmidt Andersen (V) med infrastruktur og endelig motiverede Albertslunds borgmester Steen Christiansen (S) udligning.

 

Emnerne blev udvalgt på baggrund af en rundspørge til borgmestrene i TV 2 Lorrys sendeområde.

Se mere

Ville indgå aftale

Og den udstrakte hånd var Martin Lidegaard ikke sen til at gribe tirsdag aften på Egedal Rådhus. Han ville udnytte udtalelsen som løftestang til at lave en bred aftale om helt at droppe en sydlig Ring 5.

- Transport handler om prioriteringer. Derfor vil jeg prøve at lave en politisk aftale om Ring 5 for åben skærm i aften. Jeg har hørt, at DF har skiftet holdning. At I synes, at det er forkert at pløje en ny motorvej ned gennem Sjælland. Det er jo herligt. Men kunne vi ikke blive enige med Venstre og Socialdemokratiet også. Så tager vi de 6,5 milliarder kroner, der er sat af til Ring 5, og så laver vi kollektiv trafik for det i Hovedstadsområdet, sagde Martin Lidegaard og sendte bolden videre til Peter Skaarup.

DF’eren henvendte sig spørgende til tv-værten og rejste sig op:

- Hvis jeg lige må forlade pladsen her, så jeg kan gå over for at trykke hånd, sagde Peter Skaarup, mens publikum strakte hals for at få det hele med. 

Disse kandidater deltog i ‘Det Sidste Ord’ på Egedal Rådhus

Rosa Lund, Enhedslisten

Astrid Krag, Socialdemokratiet

Sofie Løhde, Venstre

Joachim B. Olsen, Liberal Alliance

Peter Skaarup, Dansk Folkeparti.

Mette Abildgaard, Det Konservative Folkeparti

Serdal Benli, SF

Christian Poll, Alternativet

Martin Lidegaard, Radikale

Mette Thiesen, Nye Borgerlige

Martin Nordstjerne Rasmussen, Klaus Riskær Pedersen

Jacob Rabjerg, Kristendemokraterne

Henrik Søndergård, Stram Kurs

 

Desuden deltog et borgmesterpanel bestående af:

 

Benedikte Kiær (K), Helsingør

John Schmidt Andersen (V), Frederikssund

Steen Christiansen (S), Albertslund.

Se mere

DF’eren fortsatte:

- Men med det her kommer vi til at skulle have fat i de andre partier. For det kommer til at påvirke lokalområdet rigtig meget, sagde Peter Skaarup.

TV 2 Lorry fangede de to folketingskandidater efter debatten. Her gjorde Peter Skaarup det helt klart, at han vil ønsker at forbedre det eksisterende vejnet og bygge kollektiv transport for de mange Ring 5-milliarder. 

Ikke afvisende

Socialdemokratiet var repræsenteret ved Astrid Krag på Egedal Rådhus. Hun understreger, at Socialdemokratet længe har ønsket, at forundersøgelsen af en sydlig Ring 5 burde indeholde en mulighed for en model, der er mere skånsom for natur og lokalsamfund. 

- Det kunne være at benytte det eksisterende vejnet, og det kunne være at kigge generelt at kigge lidt bredere på den forundersøgelse (fra 2013, red.) der allerede er, sagde Astrid Krag efterfølgende til TV 2 Lorry.

I Venstre vil man ikke lægge Ring 5 helt i graven, før en endelig forundersøgelse er klar, sagde Sophie Løhde fra Venstre efter debatten til TV 2 Lorry.

Men hun er ikke afvisende overfor, at der kan findes en alternativ løsning.

- Om det er et bedre alternativ ved at udbygge de eksisterende veje eller andet, må vi se i forundersøgelsen, lyder det fra Sophie Løhde, der også siger, at det gør indtryk på hende, at så mange borgere har engageret sig i modstanden mod den sydlige Ring 5. 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik