Håndslag under valgdebat: Vi vil lægge Ring 5 i graven efter valget

Socialdemokratiet og Venstre er ikke afvisende over for at lægge en sydlig Ring 5 i graven og gøre de nuværende veje bedre.

Martin Lidegaard (RV) og Peter Skaarup (DF) gav på direkte tv tirsdag aften håndslag på at arbejde for, at en sydlig Ring 5 aldrig kommer til at se dagens lys. 

Det skete, da TV 2 Lorry tirsdag aften sendte den afsluttende valgdebat ‘Det Sidste Ord’ direkte fra et stuvende fuldt Egedal Rådhus. Her var folketingskandidater fra alle opstillingsberettigede partier mødt op for at diskutere sundhedsudgifter, infrastruktur og udligning. 

'Det Sidste Ord'

Ville indgå aftale

Og den udstrakte hånd var Martin Lidegaard ikke sen til at gribe tirsdag aften på Egedal Rådhus. Han ville udnytte udtalelsen som løftestang til at lave en bred aftale om helt at droppe en sydlig Ring 5.

- Transport handler om prioriteringer. Derfor vil jeg prøve at lave en politisk aftale om Ring 5 for åben skærm i aften. Jeg har hørt, at DF har skiftet holdning. At I synes, at det er forkert at pløje en ny motorvej ned gennem Sjælland. Det er jo herligt. Men kunne vi ikke blive enige med Venstre og Socialdemokratiet også. Så tager vi de 6,5 milliarder kroner, der er sat af til Ring 5, og så laver vi kollektiv trafik for det i Hovedstadsområdet, sagde Martin Lidegaard og sendte bolden videre til Peter Skaarup.

DF’eren henvendte sig spørgende til tv-værten og rejste sig op:

- Hvis jeg lige må forlade pladsen her, så jeg kan gå over for at trykke hånd, sagde Peter Skaarup, mens publikum strakte hals for at få det hele med. 

Disse kandidater deltog i ‘Det Sidste Ord’ på Egedal Rådhus

DF’eren fortsatte:

- Men med det her kommer vi til at skulle have fat i de andre partier. For det kommer til at påvirke lokalområdet rigtig meget, sagde Peter Skaarup.

TV 2 Lorry fangede de to folketingskandidater efter debatten. Her gjorde Peter Skaarup det helt klart, at han vil ønsker at forbedre det eksisterende vejnet og bygge kollektiv transport for de mange Ring 5-milliarder. 

Ikke afvisende

Socialdemokratiet var repræsenteret ved Astrid Krag på Egedal Rådhus. Hun understreger, at Socialdemokratet længe har ønsket, at forundersøgelsen af en sydlig Ring 5 burde indeholde en mulighed for en model, der er mere skånsom for natur og lokalsamfund. 

- Det kunne være at benytte det eksisterende vejnet, og det kunne være at kigge generelt at kigge lidt bredere på den forundersøgelse (fra 2013, red.) der allerede er, sagde Astrid Krag efterfølgende til TV 2 Lorry.

I Venstre vil man ikke lægge Ring 5 helt i graven, før en endelig forundersøgelse er klar, sagde Sophie Løhde fra Venstre efter debatten til TV 2 Lorry.

Men hun er ikke afvisende overfor, at der kan findes en alternativ løsning.

- Om det er et bedre alternativ ved at udbygge de eksisterende veje eller andet, må vi se i forundersøgelsen, lyder det fra Sophie Løhde, der også siger, at det gør indtryk på hende, at så mange borgere har engageret sig i modstanden mod den sydlige Ring 5. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Line Barfod

Politisk sværvægter valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere