Handicappede får stjålet p-pladser

Et stigende antal rørige bilister i København afsløres i dokumentfalsk, fordi de uberettiget benytter gamle, blå invalideskilte til at sikre sig en gratis og ofte tidsubegrænset parkeringsplads, der ellers er forbeholdt handicappede, skriver Berlingske Tidende.

Sidste år registrerede københavnske parkeringsvagter misbrug af 450 falske invalideskilte mod 242 i 2007. Derudover blev der i 2009 givet næsten 2.000 afgifter til bilister, der parkerede ulovligt på handicap-parkeringspladser.
Selv om der kun findes tal fra København, siger formanden for Danske Handicaporganisationer, Stig Langvad, at problemet med misbrug af handicap-parkeringspladser gælder overalt i landet - specielt i de større byer, hvor det er dyrt at parkere og svært at finde en ledig plads.
»De københavnske tal viser kun toppen af isbjerget. Vi får rigtigt mange henvendelser fra medlemmer, der er dybt frustrerede over misbruget. Og jeg mener, at det både er forkasteligt og egoistisk at tage parkeringspladserne fra andre mennesker, der har så hårdt brug for at komme tæt på deres hjem, arbejdsplads eller en butik,« siger Stig Langvad.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik