Handicappede får stjålet p-pladser

Et stigende antal rørige bilister i København afsløres i dokumentfalsk, fordi de uberettiget benytter gamle, blå invalideskilte til at sikre sig en gratis og ofte tidsubegrænset parkeringsplads, der ellers er forbeholdt handicappede, skriver Berlingske Tidende.

Sidste år registrerede københavnske parkeringsvagter misbrug af 450 falske invalideskilte mod 242 i 2007. Derudover blev der i 2009 givet næsten 2.000 afgifter til bilister, der parkerede ulovligt på handicap-parkeringspladser.
Selv om der kun findes tal fra København, siger formanden for Danske Handicaporganisationer, Stig Langvad, at problemet med misbrug af handicap-parkeringspladser gælder overalt i landet - specielt i de større byer, hvor det er dyrt at parkere og svært at finde en ledig plads.
»De københavnske tal viser kun toppen af isbjerget. Vi får rigtigt mange henvendelser fra medlemmer, der er dybt frustrerede over misbruget. Og jeg mener, at det både er forkasteligt og egoistisk at tage parkeringspladserne fra andre mennesker, der har så hårdt brug for at komme tæt på deres hjem, arbejdsplads eller en butik,« siger Stig Langvad.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere