Håndfast afvisning af usunde relationer

Ekspropriationen kunne være gennemført længe før, at Roskilde Festival donerede to kunstgræsbaner til kommunen. Derfor kan der umuligt være tale om bestikkelse.

Det er ifølge DAGBLADET Roskilde en del af det indholdet i en udtalelse, som byrådet i Roskilde onsdag vedtog og i dag sender til Tilsynet, som har bedt byrådet kommentere beskyldningerne om bestikkelse.
I svaret dokumenterer kommunen kronologien forud for Roskilde Kommunes ekspropriation af det omdiskuterede areal ved Dyrskuepladsen, og byrådet slår fast, at de to sager har været behandlet selvstændigt og hver for sig. Det tidsmæssige sammenfald kan ikke udelukke kommunen fra at behandle ekspropriationssagen, der vedrører et område med tilknytning til Dyrskuepladsen og dermed Roskilde Festival,« hedder det i svaret, som også klart afviser enhver tanke om »usunde« relationer.
- Jeg ser frem til, at vi får ryddet de totalt grundløse og meget injurierende påstande af vejen, sagde borgmester Joy Mogensen på byrådsmødet
Roskilde Festival har igennem 40 år stået bag donationer på 175 millioner kroner. Af det beløb er mere end 50 millioner kroner landet i Roskilde, og på den baggrund ser borgmesteren intet bemærkelsesværdigt ved donationen af kunstgræsbanerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere