Halvdelen af de børn, der ringer til BørneTelefonen, ringer forgæves

Kun halvdelen af de børn, der ringer til BørneTelefonen, oplever, at deres opkald bliver besvaret af frivillige.

BørneTelefonen bliver hver dag brugt af børn, der vokser op med misbrug, vold, overgreb og krænkelser. Børn der føler sig forkerte, usikre, bange og alene. Det kan også være børn, der bliver mobbet i skolen og ikke føler sig gode nok. Og børn der i nogle tilfælde tænker, at det overhovedet ikke er værd at være til.

Det viser sig, at halvdelen af de børn, der ringer ind, ikke bliver besvaret af de frivillige, som sidder i den anden ende af røret.

quote Det kræver utroligt meget mod for børn at række ud efter hjælp. Derfor er det så vigtigt, at der sidder nogle klar til at besvare deres henvendelse

Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår

Det skyldes, at der simpelthen ikke er nok frivillige til at tage telefonen, hvilket også betyder, at rådgivningstilbuddet ikke har åbent hele døgnet, da der ikke er nok frivillige.

Det er et problem, og derfor holder organisationen Børns Vilkår i næste måned en landsindsamling.

- Det kræver utroligt meget mod for børn at række ud efter hjælp. Derfor er det så vigtigt, at der sidder nogle klar til at besvare deres henvendelse. Som indsamler er man med til at sikre, at ingen børn står alene med deres problemer. Derfor håber vi, at så mange som muligt vil gå på gaden sammen med os søndag den 22. marts, fortæller direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

De frivillige hos BørneTelefonen skal hjælpe de børn, der ringer ind, ved at lytte til dem og hjælpe dem med at finde viljestyrken og redskaberne til at ændre på det, der gør ondt eller give dem råd til at håndtere det, som fylder i deres liv.

Borgere hjælper med den gode sag

I takt med, at der ikke er nok frivillige, så betyder det altså, at der er rigtig mange børn, som ikke får den hjælp, de har brug for. Børns Vilkår har derfor besluttet, at de vil række ud til borgerne og bede om deres hjælp i en landsindsamling. De vil sammen med borgere indsamle penge, så Børns Vilkår kan optimere BørneTelefonen, så det bliver muligt for flere børn at komme igennem til en frivillig, som kan hjælpe dem.

18-årige Karen Bak fra Charlottenlund er en af de frivillige indsamlere, der ønsker at gøre en forskel. Hun laver derfor selv rigtig meget velgørenhed på hendes skole, for hun mener, at det er rigtig vigtigt at hjælpe andre.

- Det er vigtigt, at unge danskere ser vigtigheden i give en hjælpende hånd til de, som har brug for det. Og at man har evnen til at have et ekstra overskud til at hjælpe andre, siger Karen Bak til TV 2 Lorry.

Karen Bak fortæller, hvordan hun før har været indsamler for Børns Vilkår sammen med hendes skole, og hun har kun oplevet, at folk er hjælpsomme, når hun banker på deres dør og spørger, om de vil hjælpe med et bidrag.

Her er stadige ledige ruter 

Pengene fra indsamlingen skal bruges til at udvide åbningstiderne på BørneTelefonen. Samtidig ønsker Børns Vilkår at forbedre muligheden for at tage opkald fra de børn, som der ringer ind, og det betyder, at der skal skaffes flere frivillige til at sidde klar ved telefonerne.

Børns Vilkår vil samtidig prøve at effektivisere teknik, så der er mulighed for, at de frivillige kan tage telefonen hjemmefra, og på den måde nå at være i dialog med flere børn. Initiativerne skal sikre, at børnetelefonen bliver bedre og kan håndtere flere børn, der rækker ud efter hjælp.

Forhåbentlig lykkedes det, så alle børn der ringer ind vil få dem hjælp, som de har brug for.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

KOL-træning

Ulla er en sårbar patient: Nu holdes hun i live igennem skærmen

Tina Heide 2

Hun har OCD: Corona forværrer hendes helvede

Rigshospitalet

Flere børn indlagt med skoldninger – nu kommer overlæge med opfordring

Senfølgeklinik

playKom med på senfølgeklinik: Trine fik covid-19 i marts, men føler sig stadig ikke frisk

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere