Halvdelen af brandalarmerne i hovedstaden var falske

3.476 gange sidste år rykkede brandvæsnet fra Frederiksberg og København ud til anmeldte brande, som viste sig enten at være falske eller blinde, skriver metroxpress. Automatiske alarmeringsanlæg stod for næsten 3.000 af de i alt 6.586 udrykninger.

Alarmeringsanlæggene er placeret flere tusinde steder, hvor der ofte er mange mennesker samlet. Eksempelvis på store arbejdspladser, hoteller eller i institutioner. Opfanger systemerne røg, sender de en alarm til brandvæsnet, som kommer med fuld udrykning og mandskab. Oftest er det dog damp, mados eller byggestøv, som aktiverer en blind alarm.

»En alarm er en alarm, og får vi besked fra systemet, rykker vi ud. Det er ligesom historien med ulven, der kommer. Som brandmænd er vi opdraget til at tro, at det er ulven hver gang. For vi har selv prøvet, at alarmen er gået ni gange det samme sted uden brand. Men 10. gang er der så virkelig en brand,« siger Marcello Francati, brandinspektør hos Københavns Brandvæsen.

Konsekvenserne af en blind alarm kan i værste fald betyde, at der mangler bemanding, hvis en reel brand opstår.

»Vi har ofte oplevet, at den primære brandstation ikke kan rykke ud, fordi den er optaget af en blind alarm. Det kan give en forsinkelse på et par minutter, da mandskabet på en anden af vores syv brandstationer må rykke ud,« siger Marcello Francati til metroxpress.

En blind alarm udløst af andet end en brand koster indehaveren af systemet et gebyr på 3.850 kroner.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere