Halvdelen af alle tog aflyses torsdag

Både S-tog, regionaltog, fjerntog og Kystbanen rammes af omfattende aflysninger torsdag. Årsagen er strejke.

Foto: TV2/Lorry

Fra torsdag morgen aflyser DSB omkring halvdelen af alle togafgange. Aflysningerne rammer S-tog, regionaltog og fjerntog samt togene på Kystbanen, oplyser DSB.
      De mange aflysninger er en følge af, at håndværkerne på DBS's værksteder har nedlagt arbejdet, oplyser Tony Bispeskov, trafikinformationschef i DSB.
      - Der vil også være en del tog med færre vogne end normalt. Vi kan ikke garantere, at der bliver plads til alle vores kunder, når vi har så voldsom indskrænkning i antallet af tog. Der vil være en del passagerer, som desværre må gå forgæves, siger han.
      De S-toglinjer, der normalt kører i 10-minutters-drift, vil fra torsdag morgen køre hvert 20. minut. Det gælder dog ikke i myldretiden, hvor S-togene kører hvert 10. minut. Myldretiden er fra kl. 06-09 og om eftermiddagen fra 15 til 18.
      Det er for at undgå for mange aflysninger i juletrafikken, at DSB på forhånd vælger at skære drastisk ned på antallet af togafgange, siger Tony Bispeskov.
      - Togene skal jo med jævne mellemrum vedligeholdes og for at få dem til at holde i længere tid, har vi valgt at reducere i antallet af tog, så vi kan være sikre på, vi også kan køre tog til jul, siger trafikinformationschefen.
      I forvejen er DSB ramt af mangel på tog på grund af de mange problemer med IC4-togene.
      - Vi kan ikke undgå, at juletrafikken bliver påvirket, men på denne måde kan vi komme til at køre, også selv om vi har denne arbejdsnedlæggelse, siger Tony Bispeskov.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik