Halv million kroner er forsvundet

Hillerød Kommune må opgive at inddrive gæld for over en halv million kroner. Det vurderer forvaltningen, økonomiudvalget og borgmesteren i kommunen.

Ansvaret for lånene er arvet fra det tidligere Frederiksborg Amt og den tidligere Skævinge Kommune, og for de flestes vedkommende ved man ikke, hvem der har fået lånene, vurderer forvaltningen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
- Det er frygteligt ærgerligt, men vi har ikke mulighed for at inddrive dem. Det er nogle penge, vi ikke kan komme efter. Vi har tabt dem, siger Hillerøds borgmester, Kirsten Jensen (S).
395.678,89 kroner stammer fra beboerindskudslån givet af Frederiksborg Amt til specifikke personer. Men efter strukturreformen blev pengene overført som en samlet gældspost til kommunen, og trods ihærdig søgen har det ikke været muligt at finde frem til hvilke personer, der modtog lånene.
136.800 kroner stammer fra beboerindskudslån til gæsteboliger på Plejecentret Bauneparken. Disse penge er ikke givet til specifikke personer. Forvaltningen vurderer, at det er ulovligt, og disse penge kan derfor heller ikke inddrives.
Ifølge professer i offentlig administration på Roskilde Universitet Bent Greve må man forvente sådanne situationer som følge af strukturreformen.
- Specielt i overgangen mellem gamle og nye kommuner og sammenlægninger vil der opstå situationer, hvor man må opgive at finde pengene, selv om det er ubehageligt. Skævinge Kommune eksisterer jo ikke mere, pointerer Bent Greve.
Han har før hørt om enkelte lignende sager i overgangen mellem amter og kommuner, dog ikke om beboertilskud.
- Men jeg tror ikke, det er noget, kommunerne står frem og siger noget om. Økonomiudvalget er typisk informeret om det, men man sender ikke en pressemeddelelse ud om, at man mister penge, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere