Halsnæs Kommune lukker asylcenter i september som planlagt

Halsnæs Kommune besluttede torsdag at lukke Asylcenteret i Auderød ved udgangen af september som planlagt.

Asylcenteret i Auderød i Nordsjælland lukker ved udgangen af september som planlagt. Dermed skal Udlændingestyrelsen ud og finde alternative indkvarteringsmuligheder til et større antal asylansøgere.

 

Halsnæs Kommune har på et byrådsmøde torsdag aften således afvist Udlændingestyrelsens anmodning om at forlænge aftalen om brugen af Auderødlejren til midlertidig indkvartering af asylansøgere.

 

Forslaget om at afvise Udlændingestyrelsens anmodning var stillet af byrådsmedlem Ole S. Nielsen (DF) og blev vedtaget med stemmerne 11 mod 10.

 

På grund af et helt ekstraordinært behov for at skaffe indkvartering til asylansøgere ville Udlændingeservice forlænge aftalen med Halsnæs Kommune om benyttelse af lejrens bygninger frem til udgangen af marts 2015.

 

Byrådssalens røde blok bestående af Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten talte imod en afvisning af forslaget og hæftede sig særligt ved, at en halvårlig forlængelse ikke ville få betydning for kommunens fremtidige intentioner om at udnytte arealet omkring det nuværende asylcenter.

 

Alene i juli er der indrejst 1700 asylansøgere i Danmark mod forventet 550. Ifølge Jyllands-Posten er der i september kommet over 100 asylansøgere om dagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere