Hærværksmænd smadrer 41 ruder i Skuespilhuset

Det Kgl. Teaters Skuespilhus ramt af hærværk med mange brosten gennem de store vinduesflader.

Foto: TV2/Lorry

Det Kgl. Teaters Skuespilhus i København er natten til torsdag blevet udsat for omfattende hærværk. 41 ruder er blevet punkteret med brosten.

Hærværket fandt sted samtidig med, at teatret for tiden viser forestillingen "Hærværk".

- Vi har ingen idé om hvem, der står bag, eller hvad motivet er. Vi ved ikke andet, end at vi har nogle smadrede ruder, og der er fundet nogle brosten, og det tager politiet sig af nu, siger Det Kgl. Teaters presseansvarlige, David Pepe Birch, til Jyllands-Posten.

Hærværket blev ifølge den presseansvarlige opdaget af en opvasker, der ved 1-tiden hørte et brag og derefter så flere personer, som kastede med sten mod ruderne.

En glarmester, som blev tilkaldt, vurderede umiddelbart, at skaderne løber op i omkring 600.000 kroner.

Hos Københavns Politi fortæller en pressetalsmand, at man har sikret videoovervågning, som endnu ikke er blevet set igennem.

Teaterstykket "Hærværk" bygger på den selvbiografiske roman om litteraturanmelderen Ole Jastrau. Bogen blev skrevet af Tom Kristensen, som var journalist, forfatter og kritiker.

I romanen mister Jastrau på sin alkoholiske nedtur kone, barn og sit job på avisen, mens han flygter fra den ene bar til den anden.

Rasmus Bjerg spiller Ole Jastrau i teaterstykket, som er blevet dramatiseret af Rune David Grue. Forestillingen "Hærværk" kan ses indtil 8. april.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik