Gymnasium viste sexvideo til morgensamling

Rektor, lærere og elever kunne se måbende til, da en sex-video med en 3. g-elev i sidste uge blev vist på en storskærm i forbindelse med en afslutningsceremoni på Gammel Hellerup Gymnasium nord for København, skriver Politiken.

Mellem 400 og 500 mennesker var ifølge skolen til stede ved morgensamlingen, hvor fremvisningen af film om de afgående 3. g'ere skulle medvirke til en munter afsked. Men da filmen blev vist, forvandlede latteren sig til alvorlige miner.

Her kunne salen i cirka et halvt minut se til, hvordan en mandlig 3. g-elev havde oralsex og siden samleje med en ung kvinde. Ifølge Politikens oplysninger går kvinden ikke på skolen og er formentlig ikke underrettet om hverken de skjulte sexoptagelser eller fremvisningen af dem.

Overtrædelse af straffeloven
Fremvisningen af sexvideoen er direkte strafbar, forklarer forskningschef ved Journalisthøjskolen og ekspert i mediejura, Oluf Jørgensen:

»Med fremvisningen ved morgensamlingen er der tale om en videregivelse af materiale, som er krænkende. Det er en klar overtrædelse af straffeloven. Afsløring af seksuelt samkvem er en meget grov krænkelse. Hvis kvinden i videoen anlægger et civilt søgsmål om økonomisk godtgørelse, så vinder hun formentlig«, siger Oluf Jørgensen til Politiken.

Rektor på Gammel Hellerup Gymnasium, Jørgen Rasmussen, beklager episoden, men har endnu ikke afgjort, om den vil få konsekvenser.
»Først skal vi finde ud af, præcis hvem der står bag. Vi har ikke taget stilling til en politianmeldelse«, siger han til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere