Gymnasier tester unge for narko

Nu skal stofferne ud af gymnasiefesterne. Hvert andet gymnasium tester elevernes spyt, urin og sved for spor af stoffer, og i døren står stadigt flere private vagtmænd og holder øje med de festende gymnasieelever Det viser en rundringning foretaget af metroXpress. De skrappe restriktioner virker, lyder det fra rektorer

Det skal være slut med at møde op til gymnasiefesten, hvis man er høj på kokain eller skæv af hash. Stadigt flere private vagtværn sørger for sikkerheden ved gymnasiefester. Mange af dem er bevæbnet med remedier, der kan teste de unges spyt, urin og sved for spor af stoffer.
6 ud af de 12 gymnasier, som metroXpress har talt med, har allerede indført eller vil indføre stikprøver, hvor elever bliver testet for spor af stoffer, når der er gymnasiefest.
På Ørestad Gymnasium finder stikprøvekontrollen første gang sted ved den kommende gallafest på fredag.
»Det er særligt kokain, som vi er nervøse for, at nogle unge tager, og derfor vil vi nu give vagterne mulighed for at teste eleverne, hvis de mener, der er behov for det,« siger gymnasiets rektor, Allan Kjær Andersen til metroXpress.
På Frederiksborg Gymnasium kan eleverne risikere at skulle aflevere en urintest i døren.
»Vi ved, at især kokain fylder mere i lokalområdet, og det må vi tage konsekvensen af. Vi har haft denne stikprøvekontrol i snart to år, og ingen er blevet testet positive endnu. Jeg er overbevist om, at det er, fordi testen virker præventivt,« mener gymnasiets rektor, Peter Kuhlman.
Formand for rektorforeningen Jens Boe Nielsen kender ikke til omfanget af stikprøvekontroller ved landets gymnasier.
»Men hvis de tager den slags forholdsregler, er det vel, fordi der er et behov for det. Generelt tror jeg også, der er kommet flere vagter ved gymnasiernes fester end før i tiden, og jeg er sikker på, de har været med til at øge sikkerheden og trygheden ved festerne,« mener Jens Boe Nielsen ifølge metroXpress.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Sirene

playÅrlig sirenetest kommer stadig bag på danskerne

8119f607-2e68-4d66-8b94-cdbbbc03312e

playNyt supersygehus bliver forsinket med et halvt år

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere