Gymnasier sætter ind mod stoffer til fester

Slut med at gå på toilettet med veninderne og flere vagter både ved indgange og wc'er. Stoffer og overdreven druk har fået en gymnasierektor i København til at indføre skrappere regler ved fester. Det skriver metroXpress. Det er hårde stoffer, som amfetamin og kokain, der florere til mange gymnasiefester lyder det fra et vagtfirma, der står bag sikkerheden på tre gymnasier i København

Det er slut med, at flere kan gå på toilettet sammen til festerne på Ørestad Gymnasium. Skolens ledelse har følt sig nødsaget til at indføre forbud mod fælles toiletbesøg til festerne, fordi de gav anledning til at eleverne sammen indtog stoffer.
»Vi har desværre måtte indføre de regler, fordi vi var sikre på, at nogle af eleverne tog stoffer på toiletterne til festerne. De unge gjorde en social begivenhed ud af det, og det har vi ønsket at forhindre,« fortæller rektor på Ørestad Gymnasium, Allan Kjær Andersen.
Og stofferne fylder generelt mere på gymnasierne end før i tiden, sige direktør for vagtselskabet Vagtteam DK, Imran Sarwar.
»Stofferne er en del af festen for de unge. Og det er de hårde stoffer som amfetamin og kokain, som vi taler om her,« siger Imran Sarwar, hvis vagtfirma står for sikkerheden på tre gymnasier i København til metroXpress.
På Ørestad Gymnasium har man øget sikkerheden for at komme slåskampe og den voldsomme drukkultur til livs.
»Vi har nu 12 vagter, plus et antal frivillige lærere, der sørger for sikkerheden til vores fester. Det er selvfølgelig voldsomt, men nødvendigt, fordi vi før havde for mange unge til udpumpning og for mange slåskampe,« siger rektor Allan Kjær Andersen, der understreger, at de nye restriktioner faktisk har lagt en dæmper på den ekstreme festkultur.
Reglen om at man kun må gå enkeltvis på toilettet er allerede kendt fra flere steder i det det københavnske natteliv. Men det er ikke en tendens, som vil brede sig på gymnasierne, mener Steen Enemark Kildesgaard, direktør hos Gymnasieskolernes Rektorforening.
»Det er første gang, jeg hører om det, og jeg tror ikke, der er tale om en tendens, men hvis Ørestad Gymnasium mener, det er nødvendigt for at holde en ordentlig fest, så må de selv om det,« siger Steen Enemark Kildesgaard.

Imran Sarwar er direktør for vagt- og sikkerhedsselskabet Vagtteam DK, som blandt andet leverer uniformeret vagtpersonale til fester og events.

Er der regler om at elever ikke må gå på toilettet sammen til de gymnasiefester, hvor I står for sikkerheden?

»Nej, ikke endnu. Men generelt er stofferne noget, som fylder mere til gymnasiefesterne end før i tiden. Det er slet ikke usædvanligt vi finder efterladenskaber på toiletterne, når nogen har taget en bane kokain.«

Rektor på Ørestad Gymnasium mener, der er sket en forråelse til gymnasiefesterne. Er du enig?

»Ja. Mange af eleverne er meget fulde, når de møder op til festen, og vi kan se, at de så tager hårde stoffer inde til festen for at holde rusen kørende. Mange gymnasier har af samme grund øget sikkerheden til festerne væsent-ligt, og efterhånden svarer den til sikkerheden ved en større koncert.«

Hvad gør I ellers for at øge
sikkerheden til festerne?

»Vi har ansat flere kvindelige vagter. Gymnasiepigerne er ofte dem, som bliver brugt til at smugle sprut eller stoffer ind, fordi mange af dem tror, de slipper lettere igennem i indgangen. Derfor har vi nu flere kvindelige vagter til at kropsvisitere dem og dæmpe gemytterne.«

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere