Gymnasier har millionoverskud

Hver student, som i disse dage får hue på hovedet efter bestået eksamen, har i gennemsnit sikret sit gymnasium 2.731 kr. i driftsoverskud i 2009. Det viser endnu ikke offentliggjorte tal fra Gymnasiernes Rektorforening, skriver Politiken tirsdag.

Samtidig med at folkeskoler lukkes, lærere fyres og universiteter står til at måtte fyre ansatte i bundter, har landets gymnasier tilsammen sat 205 mio. kr. på bankbogen. Eller hvad der svarer til 1,6 mio. kr. i gennemsnit per gymnasium. Tallene dækker over store forskelle: fra 2 mio. i underskud til op til 7 mio. i overskud. Pengene på gymnasiernes kistebund får rektorer på landets handelsgymnasier til at kræve større andel i pengene brugt på ungdomsuddannelser.
»De almene gymnasiers overskud viser, hvor urimeligt pengene til ungdomsuddannelser bliver fordelt. På handelsgymnasier, hvor vi kan dokumentere, vi uddanner flest mønstrebrydere, får vi samlet 35.000 kr. mindre per student«, siger Anya Eskildsen, der er direktør på Niels Brock Business College i København, til Politiken.
Direktør Lars Kunov fra Danske Erhvervsskoler er enig.
»Det er beskæmmende at høre nogle gymnasier jamre sig over at være placeret i Udkantsdanmark og samtidig præstere så store overskud«, siger han til Politiken.
Jens Boe Nielsen, formand for Gymnasieskolernes Rektorforening og formand for Nørre Gymnasium, siger, at overskuddet i krisetider kan være et problem.
»Jeg har også sagt til mine rektorkolleger: Måske ser det ikke så godt ud, at vi efterhånden har oparbejdet en kvart milliard på bankbogen. I krisetider er det nemt at få øje på, og så vil nogen foreslå at spare lidt dér«, siger han til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere