Gymnasielærer rykker ud på skole

Elever på grænsen til at kunne begå sig i gymnasiet får undervisning af en gymnasielærer på en folkeskole i Gilleleje.

Minister er begejstret for idéen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mange folkeskoleelever drømmer om at komme på gymnasiet, men det er ikke alle, der er rustede til at klare det faglige niveau. Det betyder, at mange dropper ud igen og måske aldrig får en ungdomsuddannelse.

Det forsøger Gilbjergskolen i Gilleleje nu at gøre noget ved og har i samarbejde med Gribskov Gymnasium og Ungdommens Uddannelsesvejledning etableret et forløb, hvor 23 elever får 10 lektioners undervisning af en gymnasielærer, der rykker ud på folkeskolen.

- Eleverne har søgt gymnasiet, men ligger i en gråzone fagligt og arbejdsmæssigt. Derfor har vi givet dem det her tilbud, siger udskolingsleder Per Rømer.

Målet er at få eleverne til at vælge den rette uddannelse

Målet er også at få eleverne til at forstå, hvad det kræver at gå i gymnasiet. For en tredjedel unge får aldrig en uddannelse, blandt andet fordi de ikke finder den rette ungdomsuddannelse. Og mens der er mangel på faglært arbejdskraft, får mange en studentereksamen, de aldrig bruger til noget.

- Nogle vil finde ud af, at gymnasiet ikke er så ligetil, og at de måske hellere skal på teknisk skole, mens andre får kompetencer, der løfter dem, så de bliver klar til gymnasiet, siger han.

For Gribskov Gymnasium er det en fordel, at eleverne på forhånd har styr på basale faglige krav, som det ofte kniber med.

God idé, mener børne- og undervisningsminister

- Det er tegnsætning, brøkregning og læsehastighed. Typisk skal man bruge to timer på lektier hver dag, og det betyder meget, hvis man læser med halv hastighed og så må bruge fire timer, siger gymnasielærer Jens Bastholm.

Børne-og undervisningsminister, Christine Antorini (S), så gerne, at flere skoler og gymnasier samarbejdede på den måde.

- Jeg synes, det er en rigtig god idé. Det er ikke noget, man ser meget af, fordi der oftest er vandtætte skotter mellem gymnasiet og folkeskolen.

Men på denne måde finder de unge i gråzonen ud af, hvad der skal til, og det er langt bedre, end at de dropper ud i 1.g, siger ministeren. Hun så også gerne, at flere folkeskoler og erhvervsskoler kom i gang med et samarbejde, så eleverne fik øjnene op for fordelene ved den type uddannelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik