Gymnasieelever i hovedstaden er stressede

En ny undersøgelse viser, at gymnasieelever i hovedstaden er mere stressede, ryger mere og sover dårligere end gymnasieelever i resten af landet.

En ny undersøgelse viser, at gymnasieelever i hovedstaden er mere stressede, ryger mere og sover dårligere end gymnasieelever i resten af landet.

13% af de unge i hovedstadsområdet er dagligt stressede, 15% af dem ryger hver dag, 15% har røget hash indenfor den sidste måned, og 21% procent har søvnproblemer mindst en gang om ugen.

Det er resultatet af en rapport, der kortlægger danske gymnasieelevers trivsel. 75.000 er med i undersøgelsen.

- Der er rigtig mange, der synes, det er svært at leve op til idealet om at være perfekt hele tiden. Både i skolen pg socialt, for det er ikke OK at få gode karakterer, hvis du ikke tager med i byen, siger Laura Marie Månsson, elevrådsformand på Ørestad Gymnasium.

Hun får opbakning fra gymnasiets rektor.

- Hvis man analyserer, hvad de bruger deres tid på, så er det ikke kun skolearbejde. Det er alt muligt andet. Det er alt det et ungdomsliv indeholder, som de gerne vil have en andel i, siger Ørestad Gymnasiums rektor, Allan Kjær Andersen.

Men selvom undersøgelsen tegner et billede af, at hovedstadens gymnasieelever er mere stressede end andre steder i landet, så er der ikke grund til at være bekymret for gymnasieeleverne.

- De skal nok klare sig - gennemsnittet i hvert fald - men der er nogle, der ikke kan klare det øgede præstationskrav, og det synes jeg, man skal være opmærksom på, siger Janne S. Tolstrup, forskningsleder på Statens Institut for Folkesundhed.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere