Gymnasieelever bliver tvunget til at aflevere

Problemer med manglende afleveringer får nu Helsingør Gymnasium til at indføre tvungen lektiecafé hver eftermiddag efter skole for elever, som er to afleveringer bagud.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Initiativet skal hindre frafald. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Helsingør Gymnasium går nu nye veje for at hindre frafald eller at eleverne skal op i fuldt pensum ved at indføre en såkaldt obligatorisk lektiecafé for elever, som er bagud med to skriftlige afleveringer.

Ordningen træder i kraft fra mandag, og betyder, at eleverne skal møde op til et par timers lektiecafé hver eftermiddag ind til de to eller flere afleveringer er ude af verden.

- Vi har i forvejen en meget velfungerende lektiecafé hver eftermiddag, som bliver brugt af rigtig mange elever helt frivilligt, så der er tale om løsning, hvor vi prøver for at se om vi kan hjælpe den gruppe af elever, som har svært ved at administrere deres tid på den rigtige måde, siger rektor Kristian Jacobsen til Frederiksborg Amts Avis.

Han forklarer, at en del baggrunden for de stigende problemer med de manglende afleveringer er, at en stadig større og bredere del af en ungdomsårgang vælger det almene gymnasium.

Det ses også på Helsingør Gymnasium, hvor antallet af elever er blevet tæt på fordoblet i løbet af en kort årrække.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik