Guldsmede var nemme ofre for fup

Med de tårnhøje forsikringspræmier til branchen, var danske guldsmede et let offer for et lidt for smart forsikringssælger fra Nordsjælland. Det skriver DAGBLADET Køge.

Under navnet Karat Forsikringsmæglere lokkede en 53-årig mand fra Holte over 100 danske guldsmede til at købe forsikringer for over 400 millioner kroner. 
 
- Han præsenterede dem for en billigere forsikring, som mange guldsmede fandt attraktiv, og han har også i nogle tilfælde udbetalt erstatninger. Men han har i realiteten uretmæssigt tilegnet sig penge, som ikke var hans, og det betragtes som underslæb, siger politiassessor Michael Qvist.
 
At så mange guldsmede faldt for de falske løfter skyldes, at det er ekstremt vanskeligt og dyrt at forsikre sig i guldsmedebranchen.
 
- De danske forsikringsselskaber vil stort set ikke dække os. Codan og Tryg tager enkelte butikker, men forsikringerne er ekstremt dyre eller også kræver de vanvittige sikringsforanstaltninger i butikken. Da en af vores medlemmer ville åbne butik i et center, så forlangte Tryg, at både vægge, gulv og loft skulle beklædes med stål. Det er jo fuldstændigt godnat, siger Line Bech, direktør i brancheorganisationen Danske Guldsmede og Urmagere til DAGBLADET Køge.

Hun råder sine medlemmer til at finde en forsikringspolice gennem en forsikringsmægler, der har brancheforeningens blå stempel.
 
Der ventes at falde dom i sagen mod den 53-årige forsikringsmægler i maj. Han risikerer op til tre års fængsel.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere