Grundejere siger nej til kystsikring

 Der er brug for mere sand på stranden langs kysten i Gilleleje, hvis havet ikke skal æde sig ind på landet, men nu har 3.176 stemt nej til det sandfodringsprojekt, der skulle sikre kysten. Det skriver SN.dk - Sjællands Nyheder.

Foto: TV2/Lorry

I alt er 13.929 grundejere berørt af projektet. 4824 af dem har deltaget i en afstemning, hvor to ud af tre siger nej tak. Hvis kysten skal sikres gennem sandfodring, skal grundejerne være med til at betale.
      Afstemningsresultatet får nu Teknisk Udvalg til at foreslå byrådet, at projektet med de nuværende forudsætninger stoppes.
      - Grundejerne har stemt nej, og udvalget har på den baggrund valgt at anbefale Byrådet ikke at fremme projektet. Det bliver således op til grundejerne at finde andre løsninger i.f.t. den fortsatte erosion på kysten, siger Bo Jul Nielsen, formand for Teknisk Udvalg til SN.dk.
      - Udvalget tager dog til efterretning, at modstanden ikke er specielt rettet mod selve projektet, men der protesteres mod betalingsmodellen og dermed er der ikke så meget tvivl om, at sandfodring er vejen frem, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik