To grove overfald for at få fat i elektronik

To ofre for gaderøvere i København: Ung mand på togstation slået og sparket og kvælertag mod pige på 16 år.

Gaderøverier sker med jævne mellemrum, men to nye eksempler i København hører til i den grovere ende, fordi ofrene også er blevet udsat for vold.

 

Under forsøget på at få fat i en 16-årig piges iPhone tog en røver således fat om halsen på hende, og motivet var noget lignende, da en 25-årig mand i den anden sag blev slået og sparket.

Episoden med pigen udspillede sig på Æblevej i Københavns nordvestkvarter lidt efter midnat.

 

Bevæbnet med en hobbykniv truede en tilfældig mand pigen til at aflevere telefonen, oplyser vagtleder Robert Jensen i Københavns Politi.

 

- Hun var ikke til sinds at gøre, som han sagde, og der opstod håndgemæng. Hun blev holdt for halsen, så hun havde svært ved at trække vejret. Hun opfatter det som et kvælertag, siger Robert Jensen.

 

Gerningsmanden beskrives som af anden etnisk oprindelse end dansk, cirka 20 år og spinkel af bygning. Han var iført en cowboyjakke og cowboybukser.

 

Cirka kvart over tre var den gal på Åmarken Station. Her ville en 25-årig mand heller ikke frivilligt aflevere sin tablet til en tilfældig medrejsende, da han stod af et Linie A-tog mod Køge, og det udløste barsk vold.

 

- Han er blevet tildelt slag og spark. Næsen er brækket, siger Robert Jensen.

 

I denne sag er signalementet ret detaljeret. Den cirka 20-årig røver og voldsmand var iført en blå trøje med lynlås foran og med "France" på ryggen. Han er arabisk af udseende og talte engelsk. Desuden havde han en sort cykel med sig i toget.

 

Politiet håber nu, at der er vidner, der har set de grove røveriske overfald, eller som har andre oplysninger, vil henvende sig. Samtidig kigger politiet nu på videoovervågning fra

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere