Greenpeace vil have dom til Højesteret

Greenpeace blev i dag af Østre Landsret kendt skyldig i husfredskrænkelse og for at have placeret ulovlige GPS'er på fiskekuttere i forsøget på at afsløre ulovlig fiskeri.

En dom i byretten tidligere i år frikendte ellers Greenpeace, og derfor vil organisationen nu forsøge at få lov til at prøve sagen ved Højesteret.
- Byretten mente, ligesom os, at det var en berettiget krænkelse af fiskernes husfred, da aktivisterne gik op på dækket af de fem trawlere, fordi aktionen indtil nu har ført til domfældelse af indtil videre fire fiskere og anklager mod yderligere seks, siger Mads Flarup Christensen, generalsekretær i Greenpeace i en pressemedelelse og fortsætter:

Borgere anmeldte uden noget skete
- Derudover har en lang række borgere og forening anmeldt det ulovlige fiskeri til myndighederne igennem årene, uden at det har standset det systematiske piratfiskeri fra Gilleje-fiskerne. Hvis det ikke er nok til at berettige en mindre krænkelse af fiskernes husfred, så ved jeg ikke, hvad der skal til, siger han.

Østre Landsret idømte Greenpeace Norden en bøde på 25.000 kroner, og aktivist Sebastian Ostenfeldt Jensen blev idømt bøde på 2250 kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere