Greater Copenhagen vokser med endnu en svensk region

Region Halland bliver medlem af metropolregionen Greater Copenhagen.

Det dansk-svenske politiske samarbejde Greater Copenhagen udvider medlemskredsen.

Det blev fredag besluttet på et ekstraordinært bestyrelsesmøde i Ringsted, oplyses det i en pressemeddelelse.  

Det er den svenske region Halland og dens seks kommuner, der har valgt at slutte sig til samarbejdet, som i forvejen består af Region Skåne, Region Hovedstaden og Region Sjælland - samt alle regionernes kommuner.

- Det er vigtigt, at Greater Copenhagen står stærkt i konkurrencen med andre metropolregioner i Europa. Derfor er vores fokus på at skabe vækst og udvikling i hele Greater Copenhagen-regionen, siger Heino Knudsen, som er formand for Greater Copenhagen.

Han glæder sig over den entydige opbakning til at fortsætte den fælles indsats.

- Det er en stor styrke, at vi løser de opgaver tilsammen i Greater Copenhagen. Samtidig ser jeg frem til at få Halland med ombord og hilser dem velkommen i kredsen, siger Heino Knudsen, der tillige er regionsrådsformand i Region Sjælland.

Fakta om Greater Copenhagen

Skifter navn og formand

Som følge af Hallands medlemskab ændrer Greater Copenhagens bestyrelse navn fra Greater Copenhagen & Skåne Committee til Greater Copenhagen Committee.

På bestyrelsesmødet blev det desuden blesluttet, at Københavns overborgmester i København, Frank Jensen, skal overtage formandsposten i 2019.

Han vil blandt andet sætte mere fokus på branding af Greater Copenhagen og integration af arbejdsmarkedet i hele regionen. 

- Vi skal øge det internationale kendskab til Greater Copenhagen, så vi bliver endnu bedre til at tiltrække udenlandske investeringer og talenter. Og så skal der sættes yderligere skub i integrationen af arbejdsmarkedet og flere investeringer i infrastruktur i regionen, siger Frank Jensen.

Endelig godkendelse venter

Næstformand i Greater Copenhagen og regionsrådet i Region Skåne, Henrik Fritzon, ser frem til, at Skåne får selskab af Halland i samarbejdet, som indtil nu har haft dansk dominans.

- Det er meget positivt, at endnu en svensk region og dens kommuner ønsker at deltage i vores grænseoverskridende politiske samarbejde. Vi er desuden tilfredse med, at vi nu har organiseringen for 2019 på plads som en forudsætning for at komme videre med arbejdet, siger Henrik Fritzon.

Inden Hallands medlemskab formelt bliver godkendt, skal Greater Copenhagens bestyrelses godkende ansøgningen en til gang ved et ordinært møde i december.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20_percent

playDenne hund kan snuse sig frem til skimmelsvamp

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere