Græskar: Hvorfor er jydernes (næsten) altid større?

Danmarks største kæmpegræskar vejer 310, 6 kilo. Og vinderen af DM i Kæmpegræskar er for 2. år i træk Kim Engrob Bøndergaard fra Spjald nær Ringkøbing.

Der skulle otte store mænd til at løfte Danmarks største kæmpegræskar op på vægten, da DM I Kæmpegræskar blev afholdt i Tivoli i dag.

Tilsammen vejede deltagernes græskar 1480,6 kilo - men det blev Kim Engrob Bøndergaard fra Spjald der igen i år kunne tage titlen som danmarksmester med sig hjem til Jylland. Det var tredje år Kim deltog i konkurrencen.

Trods en skidt sommer for græskaravlere vejede hans græskar 34,6 kilo mere end sidste år. Så det var en tilfreds vinder, der lod sig hylde i Tivoli foran de mange fremmødte.

- Det har været hårdt arbejde, men når jeg nu vinder for andet år i træk, så er det det hele værd. Nu går jeg målrettet efter at slå danmarksrekorden fra 2012. Jeg har formlen på hvordan det kan lade sig gøre og den rigtige muld, nu beder jeg blot til en varm sommer til næste år, siger en yderst tilfreds og glad vinder Kim Engrob Bøndergaard.

Det er ikke altid jyderne, der vinder konkurrencen.

Rekorden fra Sydsjælland blev dog ikke slået. Danmarksrekorden fra 2012 på et kæmpegræskar på 451,4 kilo tilhører fortsat ægteparret Hanne og Lasse Kolding fra Sydsjælland.

Der var i år tilmeldt 8 kæmpegræskar til konkurrencen, der alle kan ses under Halloween i Tivoli frem til den 1. november 2015.

2. pladsen gik til Nina Tin Rasmussen fra Mørke med et græskar på 247,4 kilo

3. pladsen gik til Oscar Andreas Lund fra Hjørring med et græskar på 236,8 kilo

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere