Grædefærdig Cecilie Uttrup vinder 3. etape: "Det var fandeme fedt"

Den danske cykelrytter fik revanche med en etapesejr tirsdag, efter at hun styrtede mandag.

Den danske cykelsucces fortsætter i Frankrig. 

Tirsdag tog den danske cykelrytter Cecilie Uttrup Ludwig en flot revanche for et styrt mandag, da 3. etape af kvindernes Tour de France blev kørt.

FDJ-rytteren sejrede nemlig på den 131 kilometer lange etape fra Reims til Épernay og får et stort avancement i den samlede stilling.

Etapen indeholdt fire mindre stigninger, og til sidst sad en gruppe af favoritterne tilbage. Heriblandt Cecilie Uttrup Ludwig, der mandag styrtede på 2. etape.

Hun trak uimodståeligt fra i afslutningen tirsdag og sejrede sikkert med to sekunder ned til hollænderen Marianne Vos, der kører i den gule førertrøje.

Danskeren tager et stort spring frem i den samlede stilling, hvor hun inden 3. etape var nummer 51. Cecilie Uttrup Ludwig er nu nummer ti samlet, 1 minut og 48 sekunder efter Marianne Vos.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Cecilie Uttrup kørte først over stregen, da 3. etape af kvindernes Tour de France blev kørt tirsdag.
Cecilie Uttrup kørte først over stregen, da 3. etape af kvindernes Tour de France blev kørt tirsdag.
Foto: Jeff Pachoud/AFP/Ritzau Scanpix

Store følelser

Tirsdagens sejr vækker glæde hos den danske mester.

I mixed zonen havde Cecilie Uttrup da også svært ved at holde tårerne tilbage, da hun skulle give sin første kommentar efter en af karrierens nok største sejre.

- Årh, for helvede. Jeg er bare så glad. Det var bare sådan en lortedag i går, og så kommer vi fandeme igen. Vi kæmper, og det var fandeme fedt. Også for mine holdkammerater, der bare var så gode. De troede bare på mig. Det er en god dag i dag, siger Uttrup Ludwig til TV 2 SPORT.

(Artiklen fortsætter efter opslaget.)

Tour de France fortsætter onsdag med 4. etape. Her skal rytterne ud på 126,8 kilometer med fem mindre stigninger undervejs.

Kvindernes Tour de France bliver kørt over i alt otte etaper, og løbet slutter søndag med en bjergetape.

Cecilie Uttrup Ludwig, der i juni vandt det danske mesterskab, har kørt for det franske cykelhold FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope siden 2020. 

Hun er oprindeligt fra Herlev og har blandt andet kørt for cykelklubben KCK

Tilbage i 2015 var Cecilie Uttrup Ludwig vært i flere afsnit af TV 2 Lorrys programserie "Viljen til Sejr". Se eller gense serien via linket nedenfor.

viljen_sejr_banner.jpg
TV 2 LORRY Serie

Viljen til sejr

De brænder for deres sport og ofrer alt for at blive den bedste og tage medaljer. Kom tæt på Hovedstadsområdets eliteatleter – til kamp og til træning.
Viljen til sejr er et sportsprogram med masser af aktion og personlige historier om eliteatleternes kamp for toppræstationer. Og alt er sport, i Viljen til sejr er det også eliteatleter, der laver interview og præsenterer indslagene og programmerne er lavet i samarbejde med on-sport.dk, Dansk Idrætsforbund, Team Danmark og guldtildanmark.dk
Du kan se Viljen til sejr her, du kan dele udvalgte indslag på TV 2 Lorrys YouTube-kanal og du kan i tv-oversigten se, hvornår vi sender programmerne på vores tv-kanal Lorry+.

play Se serien her

Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget