Golf Palace presset af bankkrak

Selskabet bag Ledreborg Palace Golf skylder Roskilde Bank 52 millioner kroner. Samtidig optræder aktieselskabet på den liste over problemfyldte kunder, som Roskilde Bank selv lavede, da banken forsøgte at sælge sig selv, skriver DAGBLADET Roskilde.

Aktieselskabet bag Ledreborg Palace Golf i Lejre er under økonomisk pres. Selskabet skylder Roskilde Bank 52 millioner kroner. Et lån, som skal indfries inden for kort tid, da Roskilde Bank har meddelt aktieselskabet bag den mondæne golfklub, at selskabet skal finde sig en ny finansiel samarbejdspartner. Og det kan tilsyneladende blive svært. Da Roskilde Bank forsøgte at sælge sine »sunde« aktiviteter i august, var disse aktiviteter opført i en såkaldt grøn bank. Her var Ledreborg Palace Golf A/S ikke at finde.
Golf-selskabet stod derimod opført med gælden på de 52 millioner kroner i den såkaldte røde bank, som indeholdt de erhvervsengagementer i Roskilde Bank, som banken selv vurderede ville være umulige at videresælge til en anden bank.Den røde bank indeholdt hovedsageligt de erhvervskunder i Roskilde Bank, som kom fra ejendomssektoren - blandt andet flere selskaber, som Roskilde Bank i de seneste måneder har begæret konkurs.
Bestyrelsesformanden i selskabet bag golfklubben, Robert Birch, erkender da også, at det kan blive svært at finde en ny bank, der vil overtage gælden på de 52 millioner kroner fra Roskilde Bank.
- Vi er i dialog med Roskilde Bank, men vi skal jo finde en anden bank. Problemet med vores engagement er, at vi ikke har stillet garantier for pengene. Og det er formentlig også årsagen til, at vi er havnet på den liste, siger Robert Birch.Han erkender, at Ledreborg Palace Golf risikerer at gå ned, hvis ikke det lykkes at finde en anden bank.
- Med mindre vi selvfølgelig blandt aktionærerne selv er i stand til at afvikle lånet i Roskilde Bank, siger Robert Birch.
Samtidig står det også klart, at Roskilde Bank stopper som en ud af tre hovedsponsorer for golfklubben med udgangen af 2009.
Golfklubben i Lejre åbnede i september sidste år. Årsregnskabet for 2007, som er det senest offentliggjorte regnskab, viste et underskud på knap 10 millioner kroner.Ledreborg Palace Golfs 18 hullers bane er designet af golflegenden Nick Faldo, og Danmarks tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel sidder i aktieselskabets bestyrelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere