Golf-aktionærer er rasende

Forholdet mellem a- og b-aktionærerne i aktieselskabet Ledreborg Palace Golf er på frysepunktet, skriver DAGBLADET Roskilde.

Talsmanden for b-aktionærerne, Henrik Påske, forklarer, at tilliden til de bestemmende 10 a-aktionærer, blandt andre Peter Schmeichel og godsejerparret på Ledreborg Slot, Silvia og John Munro, er helt væk.
A-aktionærerne begærede tirsdag helt uden b-aktionærernes vidende aktieselskabet konkurs. Dermed mistede b-aktionærerne de 35 millioner kroner, som de tilsammen - via aktier til 55.000 kroner per styk - har skudt i etableringen af golfbanen. Samtidig mistede Roskilde Bank de 52 millioner kroner, som banken har lånt ud til golfselskabet.
Til gengæld blev godsejerparret Silvia og John Munro med et slag en golfbane og omkring 75 millioner kroner rigere. I aftalen mellem golfselskabet og Ledreborg Slot står der nemlig, at golfanlægget - i tilfælde af konkurs - kvit og frit tilfalder Silvia og John Munro.
- På den måde, a-aktionærerne har drevet virksomheden, så har vi mistet tilliden til dem. Når så det her sker, og vi intet hører udover, hvad der står i pressen, og a-aktionærerne ikke svarer på vores e-mails, så bliver vi endnu mere nervøse, siger Henrik Påske.
Han forklarer, at ingen af a-aktionærerne, hverken Silvia eller John Munro, Peter Schmeichel eller bestyrelsesformand Robert Birch, har taget kontakt med b-aktionærerne i processen. Heller ikke i forbindelse med, at bestyrelsesformand og a-aktionær Robert Birch i DAGBLADET har forklaret, at a-aktionærerne er i gang med at etablere et nyt golf-aktieselskab, som så igen skal leje golfbanen af Silvia og John Munro.
I torsdagens udgave af DAGBLADET slog Roskilde Banks administrerende direktør, Søren Kaare-Andersen, fast, at han finder a-aktionærernes handlemåde stærkt moralsk angribelig. Roskilde Bank vil derfor forsøge at få omstødt den konkursbegæring, som a-aktionærerne har indbragt for Skifteretten i Roskilde.- Jeg må sige det sådan, at hvis et selskab bevidst går konkurs for derefter at etablere et nyt selskab, hvor Ledreborg Slot lige pludselig har modtaget denne meget, meget flotte golfbane, så har jeg svært ved at forstå det, siger Henrik Påske.
A-aktionærerne har indkaldt b-aktionærerne til møde onsdag den 3. december kl. 19.00 i kantinen på Roskilde Katedralskole. Her har aktionærerne lovet, at såvel Robert Birch, Silvia og John Munro, Peter Schmeichel som den øvrige bestyrelse i aktieselskabet vil være tilstede.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere