Godt nyt for ældre: Nu kan flere blive testet i eget hjem

Region Hovedstadens Akutberedskab og 19 af kommunerne i Hovedstaden har indgået en aftale, hvor det vil være muligt at rykke ud og teste borgere, der ikke er i stand til at komme hen til teststeder.

Som ældre borger kan det være vanskeligt at komme hen til et sted, hvor man kan blive testet for corona-virus.

Men fremover vil Region Hovedstadens Akutberedskab være i stand til at sende biler ud til særligt sårbare borgere i 19 kommuner i Region Hovedstaden. 

Følgende kommuner er med i aftalen

Det skal sikre, at alle de borgere, som ikke selv har mulighed for at blive testet på teststeder, har mulighed for at blive testet i deres egen bolig.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) ser positivt på samarbejdet med kommunerne.

- Vi er nødt til at ruste os til en lang vinter med corona, så derfor er samarbejdet med kommunerne vigtigt, så vi sammen kan passe på de allermest sårbare borgere, siger Sophie Hæstorp til Region Hovedstaden. 

- Derudover kan det ofte være mere trygt for den enkelte borger, at det er en medarbejder, der er rundt om vedkommende i hverdagen, som skal pode i halsen.

Flere test på plejehjem

Skulle det ske, at en borger på et plejehjem bliver testet positiv for corona, vil man, med det nye samarbejde, begynde at smitteopsporer blandt de øvrige beboere og medarbejdere.

Én af de borgmestre, der er begejstret for at være en del af aftalen, er Ole Bjørstorp (S), borgmester i Ishøj Kommune.

- Aftalen betyder, at vi kan stoppe smittespredningen mere effektivt, hvis der opstår smitte på for eksempel et plejehjem eller en institution, siger Ole Bjørstorp til Region Hovedstaden.

- Men denne aftale kan vi reagere hurtigt og få testet vores borgere og medarbejdere endnu hurtigere - og det betyder i sidste ende større tryghed for vores ældre og sårbare borgere.

Også hjemmetest er inkluderede

Det vil være muligt for borgere at få en hjemmetest, hvis de har en planlagt aftale på hospitalet eller har symptomer på coronavirus, men ikke er i stand til at komme til teststedet. Hjemmetesten skal være bestilt af en praktiserende læge eller hospitaler.

Akutberedskabet har også en særlig aftale om at pode socialt udsatte og hjemløse, hvor man blandt andet kommer ud til væresteder og herberg.

Ved udbrud kan tjenesten køre ud og teste borgerne inden for 24 timer.

Aftalen vil løve frem til maj 2021.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20210125-114354-L-1920x1246we

playButikker, restauranter og frisører forventes at lukke i Hørsholm efter høje smittetal

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Morten Slotved Hørsholm

Smitten stiger: Hørsholm Kommune lukket ned

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere