Gode tips til vinterferien: Vovser, Volvo og vild is

Gå tur for de svigtede vovser, se på gamle biler eller oplev kunstskøjteløb på vild is i den kommende vinterferie.

Gå for de svigtede hunde

Den kommende weekend kan du hjælpe hunde, der er blevet svigtet af deres ejer, ved at gå en tur med din egen hund. I følge tal fra Dyrenes Beskyttelse var der 675 dyreværnssager i hovedstadsområdet og 823 i resten af Sjælland i 2017. Hele 39 pct. af de sager omhandler hunde, som enten er blevet udsultet, vanrøgtet, mishandlet eller på anden måde svigtet. Det skriver Dyrenes Beskyttelse på deres hjemmeside.

Du kan deltage i gåturen ved at møde op i en af landets Maxi Zoo butikker søndag lidt før kl. 11. Så tag andre hundeelskere med under armen, din egen hund i snor og gør søndagen til én af dem, som du sent vil glemme. Det koster 40 kr at være med. Pengene går ubeskåret til alle de svigtede hunde, som hvert år kommer på internat efter dyreværnssager.  

Hvor og hvornår: Søndag kl. 11:00-15:00 På forskellige destinationer. Find din nærmeste Maxi Zoo her

Læs mere her

 
 
Foto: Finn Hillmose

Museumsoplevelse: Familien Danmark på hjul

Ved du hvilken model, der var årets bil i årene 1969-2019? Fiat 127, Ford Sierra og Opel Kadett er nogle af de mange biler, du kan opleve eller genopleve på Forstadsmuseet i Hvidovre i vinterferien. Biler i mange farver, former og mærker. 

Forstadsmuseet har nemlig, for første gang nogensinde samlet alle de biler, der har vundet som årets bil de seneste 50 år.

Ud over at se de mange fine biler, kan dig og din familie konkurrere med andre familier om, hvem der hurtigst kan pakke en vinterferie klar bil.  For biludstillingen handler ikke kun om biler.  I følge museet er det utroligt, hvor meget årets bil siger om det danske familieliv fra 1969 til i dag.

Hvor og hvornår:
På Forstadsmuseet, Filmbyen 30-32, 2650 Hvidovre. Mandag til fredag fra kl. 10:00-20:00, lørdag og søndag fra kl. 10:00-17:00. Disse åbningstider gælder både i uge 7 og 8.

Læs mere her

 
 

Skøjteløb: Flyvercup 2019

Flotte dragter, musik og svævende kroppe hen over isen. Det er nogle af de ting, som du kan opleve, hvis du lægger vejen forbi Kastrup Skøjtehal den kommende weekend. Her er der nemlig skøjteløbskonkurrencen Flyvercup, hvor både danske og internationale skøjteløbere deltager. Både Danmark, Sverige, Rusland og Tyskland er repræsenteret på isen, og de konkurrerer om, hvem der kan lave de pæneste piruettér og spring. I nogle af springene drejer skøjteløberne flere gange rundt om sig selv i luften. Det er 29. gang at Flyvercup afholdes, så har du endnu ikke set det, så har du chancen i weekenden. Det er gratis at være tilskuere.

Hvor og hvornår:

Kastrup Skøjtehal, Røllikevej 1, 2770 Kastrup. Den 8.– 10. februar. Lørdag fra kl. 08:00-21:00 og søndag fra kl. 08:00-17:00.

Læs mere her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Klovn

Fortryder afslutning: Nu bliver det rigtig pinligt med gammelmands-problemer

fangekoret

playVideo: Tidligere indsatte overrasker Louise efter 25 år bag tremmer

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere