Gode idéer bliver i skuffen

Det står sløjt til med iværksætteriet og nytænkningen i Region Sjællands virksomheder. I hvert fald hvis man spørger Kim Ove Olsen, direktør for CAT i Roskilde, der hvert år investerer over 100 millioner kroner i innovative idéer inden for forskning, industri og teknologi, skriver DAGBLADET Roskilde.

Efter i årevis at have fokus rettet mod hovedstadsområdet er CAT nu begyndt at vende blikket mod Region Sjælland, men det er meget op ad bakke.
- Det er en kæmpe opgave. Regionen er forfærdelig dårlig klædt på til det. Der er en dårlig kontakt til universiteterne, og mange virksomheder lever deres eget liv, siger Kim Ove Olsen, som nu har ansat medarbejdere, der specifikt får med Region Sjælland at gøre.
Det er ellers ikke, fordi virksomhederne mangler idéer. De har bare ikke tid og ressourcer til at føre dem ud i livet.
- Der er mange mellemstore virksomheder i regionen, og når man spørger dem, er de propfyldt med gode idéer. Problemet er, at de er kapitalsvage og har for få ansatte, så idéerne bliver i skuffen, fordi ledelsen har travlt nok med at få en ordre af sted til Hamborg på mandag, siger CAT-direktøren.
Når det gælder venturekapital, ligger Region Sjælland i bund i forhold til resten af landet. Faktisk er det lige nu kun CAT, som skyder penge ind i regionen på området.
- Derfor forsøger vi i samarbejde med Region Sjælland at få etableret en kapitalfond, som gerne skulle komme op på 100 millioner kroner, siger Kim Ove Olsen, der netop har været til møde med Vækstfonden om emnet.Men først og fremmest er det op til regionens virksomheder selv at komme i omdrejninger, lyder budskabet.
- Der er for mange, som er tilfredse med at være, hvor de er. Virksomhederne er for uambitiøse, siger Kim Ove Olsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

panum instituttet

Nu skal duerne skydes

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere