Gode ben hos hovedstadscykelryttere: Dobbelt DM-titel i hus

I dag blev danmarksmesterskabet i enkeltstart på cykel afgjort. Martin Toft Madsen fra Hørsholm og Cecilie Uttrup Ludwig fra Herlev vandt begge guld.

Martin Toft Madsen på sejrsskamlen efter sin triumf til danmarksmesterskabet i enkeltstart. Foto: Michael Drost-Hansen / Scanpix

39,5 kilometer på 46 minutter og 8 sekunder.

Sådan lød Martin Toft Madsens vindertid, da han i dag for andet år i træk blev kåret som dansk mester i enkeltstart på landevej.

Den 32-årige cykelrytter satte ligesom sidste år samtlige konkurrenter til vægs, da han var hurtigst på en rute over 39,5 kilometer omkring Grindsted.

Læs også Verdensmester i landevejscykling: Amalie Dideriksen vender hjem

- Det er dejligt. Det er næsten lige så godt som sidste år. Men sidste år var det mere en overraskelse. I år er det mere en lettelse, så det er dejligt, siger Christian Andreasen, der er sportsdirektør i BHS-Almeborg Bornholm, hvor Martin Toft Madsen til dagligt kører.

Det er næsten lige så godt som sidste år. Men sidste år var det mere en overraskelse. I år er det mere en lettelse, så det er dejligt.

Christian Andreasen, Sportsdirektør for Martin Toft Madsen

Martin Toft Madsen tog sejren foran Mikkel Bjerg og Kasper Asgreen, som kom ind på de to andre podie-placeringer.

Derudover slog Martin Toft Madsen flere kendte navne som bl.a. OL-guldvinderen Lasse Norman Hansen og Tour de France deltagerne Christopher Juul Jensen, der kom ind som hhv. nummer 6 og 9.

Hos kvinderne blev Cecilie Uttrup Ludwig ligesom Martin Toft Madsen for andet år i træk kåret som dansk mester.

Du kan møde Cecilie Uttrup Ludwig i vores programserie "Viljen til Sejr" her.

Læs også Amalie fra Amager kåret som Årets Cykelrytter

Til daglig kører hun for det tyske hold Cervélo Bigla Pro Cycling, og sidste år blev hun kåret som nummer 20 til verdensmesterskaberne i enkeltstart Qater.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik