Glostrup tilbyder nu gratis hjælp til borgere med rod i økonomien

Over 200.000 var sidste år registrerede som dårlige betaler, men et samarbejde mellem Dansk Folkehjælp og en række kommuner, hjælper dig med økonomien.

Det kan for mange være svært at holde styr på alle regninger og uforudsete udgifter, der nemt kan hobe sig op.

Sidste år var mere end 200.000 personer over 18 år registreret i RKI som dårlige betalere. De skyldte i gennemsnit 66.000 kroner. Men du kan nu gratis få hjælp til at få styr på økonomien gennem et samarbejde mellem en række kommuner og Dansk Folkehjælp.

Det gælder blandt andre hos Glostrup Kommune, der lige nu søger borgere, der vil have hjælp til at få styr på deres privatøkonomi.

- Vi kunne godt bruge nogle flere. Vi vil rigtig gerne hjælpe. Det man kan få hjælp til, det er omkring sin privatøkonomi. Det kan være ganske simpelt, at man mangler at få lagt et budget, at man mangler overblik over, hvem skylder jeg penge, hvad betaler jeg, og hvor meget rente betaler jeg, fortæller Peder Kähler, der er koordinator og rådgiver i Glostrup Kommune.

Artiklen fortsætter under vidoen!

Her kan du høre mere om det nye tilbud i Glostrup Kommune

Tilbuddet gælder alle

Et forløb varer typisk i omegnen af fire til otte måneder. Den største gruppe, der lige nu gør brug af tilbuddet, er hovedsageligt familier og udsatte borgere, der mangler at få hjælp til at få overblik over deres økonomi. Men tilbuddet gælder alle, der har behov for hjælp til at få styr på økonomien.  

- Familier eller enlige forsørgere på overførselsindkomst har en stor risiko for at sidde fast i fattigdom, og såvel børn som forsørgere slås med afsavn som følge af gæld og fattigdom, siger Klaus Nørlem, der er Generalsekretær i Dansk Folkehjælp. 

- Dansk Folkehjælp ønsker at give disse familier en håndsrækning og har foreløbigt åbnet for økonomirådgivning for familier og enlige forsørgere på overførselsindkomst, uddyber han. 

Det har været muligt at få rådgivning siden 2012, efter Dansk Folkehjælp modtog en bevilling fra Socialministeriet. Du kan få hjælp til at råde bod på din økonomi i følgende kommuner:

Her kan du få hjælp til din privatøkonomi.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

billeder genbrug (0-00-05-19)

playGenbrugelig madkasse til takeaway skal være med til at redde miljøet

Til salg

Boligpriserne er eksploderet, og det er dårligt nyt for én gruppe

Reklameskilte DBA

Reklame-entusiasten Jens Ove købte skilt for 500 kr. - nu er det vurderet til 75.000 kr.

Casper Christensens pragtvilla i Hornbæk

Casper Christensen sætter pragtvilla til salg efter et år

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere