Glostrup-bankrøver skal direkte i fængsel

En 60-årig mand har fået en straksdom for røveri af særlig farlig karakter. Han truede med bombe i bank.

Arkiv Foto: TV2/Lorry

En 60-årig mand fik fredag ved Retten i Glostrup en straksdom på et års fængsel for et bankrøveri af særlig farlig karakter torsdag eftermiddag i Glostrup.
Halvdelen af straffen blev gjort betinget, fordi manden ikke tidligere er straffet.
Det var økonomisk uføre i privatlivet, der fik manden til at beslutte at røve Jyske Banks afdeling på Hovedvejen i Glostrup. Han besluttede at true med at sprænge banken i luften for at få udleveret penge.
- Han mente, at det var mere skånsomt over for bankens personale i stedet for at rette en pistol mod den enkelte, siger vagtchef Peter Grønbæk, Københavns Vestegns Politi.
Men det, at han truede med at sprænge banken i luften, førte til en sigtelse for røveri af særlig farlig karakter, da manden fredag var i grundlovsforhør.
For at gennemføre sit forehavende indkøbte den 60-årige en paryk til at maskere sig med, samt en stige og en taske, som han gik ind og anbragte i banken.
Derpå gik han udenfor og ringede til filialdirektøren.
- Han sagde til bankdirektøren, at tasken ville eksplodere, hvis ikke han gjorde, som han sagde, siger Peter Grønbæk.
Imidlertid havde bankpersonalet allerede fattet mistanke til den maskerede mand. Medarbejdere bar tasken ud af banken og tilbageholdt manden, indtil politiet kom og anholdt ham.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik