Gjorde sensationelt fund under trampolin-udgravning

I forbindelse med udgravning til en havetrampolin fandt en husejer i Taastrup flere store flinteøkser begravet i sin have.

Det var en noget overrasket villaejer i Taastrup, der i forbindelse med nedgravning af en trampolin fandt ni store, 5500 år gamle flintøkser i sin have.

De måler omkring 30 cm, hvoraf nogle er fint slebne og andre uforarbejdede,

De lange økser er fra den såkaldte Tragtbægerkultur eller begyndelsen af Bondestenalderen. De har aldrig været brugt som økser, men er udelukkende produceret for at ofre dem til den tids guder.

På dette tidspunkt i Bondestenalderen var vi begyndt at fælde skoven og opdyrke jorden og flintøkserne, som har et mellemeuropæisk forbillede, blev produceret lokalt og var i meget høj kurs. Skriver Kroppedal Museum i en pressemeddelelse.

Flinten var et værdifuldt råmateriale og sjældne gange finder arkæologerne flere store økser, der er gravet ned som offer til guderne. For det har var vigtigt for bondestenalderens mennesker at stå sig godt med de højere magter.

Taastrup-borgeren gjorde det helt rigtige og kontaktede Kroppedal Museum, som straks tog på besøg på fundstedet.

De ni økser vil nu blive indleveret til Nationalmuseet for at blive Danefæ-behandlet, men inden vil de i en kort periode blive udstillet på Kroppedal Museum fra den 14. november til den 13. december.

Efter aftale med den heldige haveejer vil arkæologer fra Kroppedal Museum snarest nænsomt undersøge om haven i Taastrup skulle rumme andre fund.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere