Gentofte scorer mest på skattestoppet.

Villaejerne i Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Frederiksberg kommuner er de klare vindere på regeringens skattestop. Suverænt bedst ser det ud for dem, der ejer et parcelhus i Gentofte. De sparer lige over 21.000 kr. om året på skattestoppet.

Det er mere end dobbelt så meget som husejerne i Lyngby-Taarbæk og Frederiksberg.

Det viser beregninger som BRFkredit har lavet for Berlingskes Business Søndag. Tallene illustrerer, at selv om Skat har lagt op til et fald i vurderingerne på parcelhusene i år på 14 procent på landsplan og 27 procent i Hovedstaden, så ligger vurderingerne stadig langt over, hvad de var i 2001 og 2002.
Og det er de gamle vurderinger fra starten af dette årtusinde, som afgør, hvor meget husejerne skal aflevere i ejendomsværdiskat.

Det giver en solid besparelse for parcelhusejerne, men gevinsten er meget skævt fordelt landet over. I Århus Kommune scorer husejerne den fjerdestørste gevinst, og den er på lige over 9.000 kr. Derfra er der langt ned til bunden af listen.

Den mindste besparelse på landsplan får boligejerne i Lolland, Odsherred og Faxe kommuner. I alle sidstnævnte kommuner tjener boligejerne under 1.000 kr. om året på skattestoppet.
»Skattestoppet bidrager ikke til en mere ligelig fordeling af formuen i Danmark. Tværtimod.

Det er i København, Nordsjælland og nogle af de attraktive kommuner i provinsen, hvor boligejerne får mest glæde af skattestoppet,« siger seniorøkonom i BRF-kredit Mikkel Høegh til Business Søndag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Sygeplejerske

Sygeplejerskernes varslede strejke er udskudt for nu

Nemlig.com

Københavns Kommune beskylder firma bag Nemlig.com for underbetaling af chauffører

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere