Gentofte scorer mest på skattestoppet.

Villaejerne i Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Frederiksberg kommuner er de klare vindere på regeringens skattestop. Suverænt bedst ser det ud for dem, der ejer et parcelhus i Gentofte. De sparer lige over 21.000 kr. om året på skattestoppet.

Det er mere end dobbelt så meget som husejerne i Lyngby-Taarbæk og Frederiksberg.

Det viser beregninger som BRFkredit har lavet for Berlingskes Business Søndag. Tallene illustrerer, at selv om Skat har lagt op til et fald i vurderingerne på parcelhusene i år på 14 procent på landsplan og 27 procent i Hovedstaden, så ligger vurderingerne stadig langt over, hvad de var i 2001 og 2002.
Og det er de gamle vurderinger fra starten af dette årtusinde, som afgør, hvor meget husejerne skal aflevere i ejendomsværdiskat.

Det giver en solid besparelse for parcelhusejerne, men gevinsten er meget skævt fordelt landet over. I Århus Kommune scorer husejerne den fjerdestørste gevinst, og den er på lige over 9.000 kr. Derfra er der langt ned til bunden af listen.

Den mindste besparelse på landsplan får boligejerne i Lolland, Odsherred og Faxe kommuner. I alle sidstnævnte kommuner tjener boligejerne under 1.000 kr. om året på skattestoppet.
»Skattestoppet bidrager ikke til en mere ligelig fordeling af formuen i Danmark. Tværtimod.

Det er i København, Nordsjælland og nogle af de attraktive kommuner i provinsen, hvor boligejerne får mest glæde af skattestoppet,« siger seniorøkonom i BRF-kredit Mikkel Høegh til Business Søndag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik