Gentofte og Hellerup vælter sig i ulovlige østfirmaer

Det er danskerne med de dyreste huse, der benytter sig af løndumping i størst omfang.

Beboerne i Danmarks rigeste kommune, Gentofte, bruger syv gange så ofte ulovlige østfirmaer til at renovere deres huse, som resten af landet.

Det viser en gennemgang Fagbladet 3F har foretaget af 430 bødesager, hvor Arbejdstilsynet har afsløret ulovlige udenlandske firmaer. Dermed har Gentofte og især bydelen Hellerup flere sager om ulovlige østfirmaer, end alle kommuner i Nordjylland tilsammen.

Små og mellemstore håndværksfirmaer kan ikke konkurrere med ulovlige østfirmaer, påpeger direktør i Dansk Byggeri Peter Stenholm.

- Det er påfaldende. Det er et område, der har ry for at være velstillet. Så burde de også have råd til at betale det, det koster hos organiserede virksomheder, siger Peter Stenholm.

27% af alle sager om ulovlige østfirmaer er fra Nordsjælland

Velhaverne i Nordsjælland står for 27 procent af alle sager om ulovlige østfirmaer. Det er selvom de blot udgør otte procent af befolkningen.

- Det er de kommuner, der vender ud mod Øresund, hvor vi har de fleste af vores sager, forklarer Vicepolitikommisær Preben Mack Andersen fra Nordsjællands Politi.

Fidusen ved at bruge ulovlige østfirmaer er, at firmaerne undgår at registrere sig. På den måde kan holde sig skjult for SKAT og fagforeningerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere