Gennembrud i sag om hjemmerøverier

Tre hjemmerøverier hos ældre i Espergærde, Snekkersten og Birkerød rystede Nordsjælland i maj 2011. Nu er to serbiske statsborgere blevet udleveret fra Kroatien til Danmark i sagen. De er begge blevet varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Helsingør. Det skriver Frederiksborg Amts Avis, lørdag.

Arkiv foto Foto: TV 2 Lorry

To serbiske statsborgere er de seneste dage blevet udleveret af det kroatiske politi til det danske i forbindelse med efterforskningen af tre bestialske hjemmerøverier, som alle fandt sted i maj 2011 og foregik på adresserne Sløjfen i Espergærde, Stævnen i Snekkersten og Ravnsnæsvej i Birkerød.

Det kom frem ved et grundlovsforhør for lukkede døre ved Retten i Helsingør i går formiddag, hvor den ene af de to sigtede, som er en en kvinde på 36 år, blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Ligeledes blev kvinden sigtet for at have deltaget i en serbisk-dansk indbrudsliga med centrum i Helsingør. Mere præcist blev hun anklaget for deltagelse i tyverier med et udbytte tæt på en million kroner.

Den anden udleverede serbiske statsborger blev torsdag eftermiddag ligeledes varetægtsfængslet i fire uge.

Hjemmerøverierne var præget af stor brutalitet. En 81-årig mand fik revet en ring af fingeren, og derefter spærret inde på sit toilet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik