Gennembrud i sag om hjemmerøverier

Tre hjemmerøverier hos ældre i Espergærde, Snekkersten og Birkerød rystede Nordsjælland i maj 2011. Nu er to serbiske statsborgere blevet udleveret fra Kroatien til Danmark i sagen. De er begge blevet varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Helsingør. Det skriver Frederiksborg Amts Avis, lørdag.

To serbiske statsborgere er de seneste dage blevet udleveret af det kroatiske politi til det danske i forbindelse med efterforskningen af tre bestialske hjemmerøverier, som alle fandt sted i maj 2011 og foregik på adresserne Sløjfen i Espergærde, Stævnen i Snekkersten og Ravnsnæsvej i Birkerød.

Det kom frem ved et grundlovsforhør for lukkede døre ved Retten i Helsingør i går formiddag, hvor den ene af de to sigtede, som er en en kvinde på 36 år, blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Ligeledes blev kvinden sigtet for at have deltaget i en serbisk-dansk indbrudsliga med centrum i Helsingør. Mere præcist blev hun anklaget for deltagelse i tyverier med et udbytte tæt på en million kroner.

Den anden udleverede serbiske statsborger blev torsdag eftermiddag ligeledes varetægtsfængslet i fire uge.

Hjemmerøverierne var præget af stor brutalitet. En 81-årig mand fik revet en ring af fingeren, og derefter spærret inde på sit toilet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

nedim_yasar.jpg

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

kulde frost vinter vinterbadning

playVinterbadere sigtet for at mødes i sø

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere