Gallup: Næsten dødt løb mellem blokkene

 Det står næste lige i en helt ny Gallup-måling foretaget for Berlingske. Blå blok står til 49,5 procent af stemmerne og rød blok har en minimal føring med 50,3 procent.      

På første dag i valgkampen kan statsminister Lars Løkke Løkke Rasmussen (V) notere sig en af de bedste meningsmålinger for blå blok i lang tid.     
Næsten dødt løb står der i en ny Gallup-måling for Berlingske, hvor blå blok med Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance står til 49,5 procent af stemmerne.
     
Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes parlamentariske støtter i Radikale, SF og Enhedslisten står til en lille føring på 50,3 procent af stemmerne.

Målingen skal dog ses i sammenhæng med en række andre målinger, som også viser bevægelse blandt vælgerne. Målingerne peger dog i forskellig retning.
     
Ser man på Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af de seneste målinger fra en række analyseinstitutter, står rød blok til hele 52,8 af stemmerne og blå blok 47,2 procent.
     
Senest er Megafon kommet med en måling, der peger i samme retning som Gallup dog i mindre omfang. Her går 52,2 procent af stemmerne til rød blok og 47,8 procent ville stemme på blå blok. Ikke siden januar har det røde alternativ ligget så lavt i Megafons måling.
     
I den anden ende er Ritzaus Voxmeter, der viser stor rød sejr. I meningsmålingen står den røde blok til at få 96 af de 175 danske mandater i Folketinget. Blå blok står til at få 79.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere