Gæster stjæler tjeneres drikkepenge

Danskerne tager sig gerne råd til at spise ude. Men mange er ikke for fine til samtidig at stjæle fra tjeneren.

Ud af 100 restaurantgæster indrømmer fire åbentlyst, at de hapser de drikkepenge, som andre gæster har efterladt. Det viser en ny undersøgelse, som analysebureauet Wilke har udført for Avisen.dk.

Og noget tyder på, at det halter endnu mere med moralen over virkelighedens bardiske. Tjenere i København oplever ofte, at drikkepenge forsvinder på mystisk vis.

"Jeg ser, at én gæst lægger penge, men når jeg kommer hen til bordet, er pengene væk, og der sidder to nye gæster," fortæller Rie Møller Pedersen fra restaurant Barock i Nyhavn. Det har hun oplevet flere gange alene i løbet af denne sommer - og så er der alt det, som hun aldrig når at registrere.

Andre tjenere i Nyhavn har samme oplevelse af, at gæster snupper drikkepenge, så snart de vender ryggen til. Nogle gæster standser ikke ved eget bord. Hos Café Wanna'B har tjenerne været ude for en kunde, der gik på rov i tjenernes fælles opsparing - drikkepengeglasset, der står på bardisken.

På Kafe Kys, der ligger dør om dør med andre cafeer i det populære 'Strædet' i København, er det hverdag for tjeneren Kristian Juncker, at drikkepengene forsvinder for næsen af ham.

"Det sker hele tiden," siger han til Avisen.dk.

Sådan spurgte Avisen.dk:

"Du sidder på en restaurant. Tjeneren har glemt sine 30 kroner i drikkepenge fra kunderne før dig, da han ryddede af bordet. Hvad gør du?"

Jeg gør opmærksom på pengene over for tjeneren: 95 procent

Jeg tager pengene selv: 4 procent

Ved ikke: 1 procent

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere