Fyrværkeri kan være skyld i kollegiebrand

To værelser på et kollegium i København er totalt udbrændt. En kvinde er hårdt medtaget af flammerne.

Foto: TV2/Lorry

En kvinde har fået alvorlige forbrændinger og røgforgiftning, efter hun blev fanget i en brand i et kollegieværelse i København sent tirsdag aften.
      Måske er fyrværkeri årsag til branden.
      - Hun er bragt til Rigshospitalets Traumecenter med tredjegradsforbrændinger på den ene hånd og i ansigtet, og hun er i øjeblikket i livsfare.
      - Men det er ikke forbrændingerne, der er livstruende, men i stedet røgforgiftningen, fortæller vagtchef Jens Kristiansen fra Københavns Politi.
      Onsdag formiddag har specialuddannede efterforskere overtaget sagen.
      - Der har været noget fyrværkeri derude i tiden op til brandens antændelse, men om det kan være forklaringen, skal vi nu se nærmere på, siger lederen af brandsektionen, vicepolitikommissær Bertel Hejlesen.
      Branden opstod i en fløj med kollegieværelser, som er bygget ved Hotel Bel Air på Løgtegårdsvej på Amager, oplyser politiet. To værelser er totalt udbrændt, mens fire andre er ubeboelige.
      Den stærkt forbrændte kvinde blev trukket ud af de brændende værelser af en røgdykker, og branden kom forholdsvis hurtigt under kontrol.
      Politiet kender endnu ikke kvindens identitet, eller hvad der fik værelserne til at gå op i flammer
      - Hun er blevet lagt i et trykkammer på grund af røgforgiftningen, så vi har af gode grunde ikke haft muligheder for at tale med hende endnu.
      - Vi har en formodning om, hvem hun kan være, men vi er ikke sikre, så de pårørende er endnu ikke underrettet, oplyser Jens Kristiansen.
      Gæsterne i stueetagen og på første sal af Hotel Bel Air blev kortvarigt evakueret, da branden opstod, men ingen andre personer kom til skade ved kollegiebranden. Politiets teknikere skal onsdag klarlægge, hvad der fik værelserne til at brænde.
      Det er anden gang, at hovedstadens brandfolk er rykket ud til en større brand i København inden for det seneste døgn.
      Tirsdag eftermiddag gik der ild i en ejendom på Valbygårdsvej i Valby. Flammerne raserede taget på fire opgange i ejendommen, og 200 personer måtte evakueres.
     

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik