Fyret kommunaldirektør får opbakning

Beskyldningerne mod den nu fritstillede kommunaldirektør på Frederiksberg er konstruerede og forkerte. Sådan lyder kritikken fra fagforeningen DJØF i fyringssagen mod den tidligere kommunaldirektør Suzanne Aaholm, og fagforeningen bakkes op af flere af de Frederiksberg-politikere, der har fulgt sagen tæt. Med en 120 siders lang redegørelse tager tidligere kommunaldirektør i Frederiksberg Kommune Suzanne Aaholm, via sin fagforening DJØF, til genmæle i fyringssagen. "Den er uordentlig og uredelig. Der er lavet et konstrueret forsøg på at få hende til at fremstå som pligtforsømmende. Og det er helt utilstedeligt", siger formand for Offentlige Chefer i DJØF, Per Hansen, til TV2/Lorry.

Suzanne Aaholm bliver beskyldt for ikke at have informeret kommunalbestyrelsen om økonomien i et større kommunalt omstruktureringsprojekt.

Men det forsøgte Suzanne Aaholm faktisk ved to møder i magistraten sidste år, fortæller tidligere viceborgmester, socialdemokraten Karin Dubin, der dengang var medlem af magistraten på Frederiksberg.

Ved begge magistrat-møder blev kommunaldirektør Suzanne Aaholm stoppet af borgmester Jørgen Glenthøj, fortæller Karin Dubin:

"Kommunaldirektøren ville gerne komme med en redegørelse. Men det syntes borgmesteren, at vi skulle vente med. Så redegørelsen blev stillet i bero."

SF-medlem af Frederiksberg Kommunalbestyrelse Anne-Mette Wehmüller var også med til magistrat-møderne sidste år.

"Der blev fra borgmesterens side ikke udtrykt ønske om, at vi fik de her notater, som Suzanne Aaholm tilkendegav, at hun gerne ville give os", siger Anne-Mette Wehmüller til TV2/Lorry.

Borgmester Jørgen Glenthøj har ikke ønsket at kommentere sagen, som han betragter som en personalesag.

For DJØF handler sagen om, at der har været en dårlig kemi mellem borgmesteren og kommunaldirektøren, og at kommunen nu prøver at slippe billigt af med Suzanne Aaholm.

"Det her virker som et konstrueret forsøg på at slippe uden at skulle betale det, som det kan koste i sådant nogle tilfælde. Det synes vi er uredeligt", siger Per Hansen.

Den 26. april skal kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune endeligt afgøre om Suzanne Aaholm skal fyres.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

20200702-092517-A-1920x1369we

Priser på op til 10 millioner kroner: Forældrekøb boomer i København

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere