Furesø drømmer om endnu mere jernbane

Da Slangerupbanen så dagens lys i 1906, var tanken at skabe en togforbindelse fra København via Farum og Slangerup til Hundested. Men i 1954 blev strækningen af økonomiske årsager nedlagt mellem Farum og Slangerup, og endestationen blev Farum. Nu vækkes jernbanedrømmene til live igen, viser et notat, som Furesø Byråd i aften skal have til debat.

Notatet peger på, at byer som Lynge og Slangerup ingen togforbindelser har, og en videreførelse af Linje A, som stopper i Farum, kunne etableres, så 11.000 borgere i området ville få et stort løft af de kollektive trafikmuligheder. Samtidig kunne presset på blandt andet Hillerødmotorvejen reduceres.

Borgmester Ole Bondo Christensen (S), Furesø Kommune, understreger dog, at man ikke har lagt sig fast på en endelig løsning, der skal forbedre den kollektive trafik i Nordsjællandsområdet.

- Men en forlængelse af s-togslinjen mod Hillerød eller Lynge/Slangerup er absolut tænkeligt. Når der kan anvendes statslige kæmpebeløb til en havnetunnel og muligvis en Fehmern-forbindelse, må der også være fornuft i at rette blikket mod de massive trafikale problemer i

Nordsjælland. Selvfølgelig skal en togforlængelse tage støjgener og miljøhensyn alvorligt, siger borgmesteren.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere