Furesø drikker mindre

I Furesø er mange borgere rigtig gode til at efterleve anbefalingerne i Sundhedsstyrelsens kampagne "Stop før 5". Borgernes alkoholforbrug er faldende.

Foto: TV 2 Lorry

Ifølge tal fra Sundhedsstyrelsen drikker danske mænd og kvinder mindre i hverdagen.

Furesø Kommune ligger, lige som andre nordsjællandske kommuner, meget højt, når det angår alkoholforbrug, så den gode nyhed er, at forbruget går den rigtige vej - nedad. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Kommunens sundhedsprofil for 2014 viser, at 16 procent af furesøborgerne drikker mere end Sundhedsstyrelsens nye lavrisikogrænser på 7/14 genstande om ugen, men dog under højrisikogrænsen på 14/21 genstande om ugen. Det er højere end regionens gennemsnit, men lavere end de tidligere år. Det går altså den rigtige vej, siger ledende sundhedskoordinator Marianne Fels fra Furesø Kommune.

Ny forskning viser, at det er allermest skadeligt at drikke meget på én gang. Det er bedst at holde sig under fem genstande ad gangen.

Sundhedsstyrelsens årlige alkoholkampagne sætter i år fokus på »Stop før fem« - budskabet gør op med de mange myter om alkohol.

For eksempel myten: "det er da sundt med en lille en én gang imellem".

Men der er ikke noget alkoholforbrug, der er sundt, understreger Marianne Fels.

- Det er rigtigt, at en enkelt genstand om dagen for nogle kan nedsætte risikoen for hjertesygdomme, men hvis man blot én enkelt gang om måneden drikker fem genstande eller mere på én gang, er den positive effekt for hjertet væk.

Furesø kommune har generelt fokus på at vise deres borgere vej til et sundt forhold til alkohol.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik