Fup bag millionbud på Holger Danske

Der er ingen, som seriøst har budt over 40 millioner for bronzestatuen Holger Danske. Bag de urealistiske høje bud står journalister fra et satireprogram i Danmarks Radio.

Foto: Lorry

Det var bare fup og svindel, at nogen ville betale over 40 millioner kroner for at overtage bronzestatuen af Holger Danske. Det fortæller aktionshuset Lauritz.com, som også kan afsløre, at det er journalister fra Danmark Radios program "Monte Carlo", der har budt prisen op - men ikke haft intentioner om at betale det meget store beløb.

"Salget af nationalklenodiet Holger Danske har været ramt af useriøs budgivning, skudt i gang af en DR-journalist på det satiriske program Monte Carlo på P3. Lauritz.com har i den forbindelse gentagne gange kontaktet Danmarks Radio, herunder DR's juridiske afdeling samt den ansvarlige redaktør på programmet.

Desværre har det ikke været muligt for Lauritz.com at vinde lydhørhed i forhold til en standsning af den såkaldte 'satiriske' kampagne.

DR mener ikke, det er deres etiske ansvar som medie, at deres journalister byder på varer, de ikke har intention om at købe. P3 har derudover også kraftigt opildnet deres lyttere til at byde uden intention om at købe. P3s chikane og sabotage af auktionen har fået den konsekvens, at vi har været nødsaget til at slette alle igangværende bud.

Det gælder desværre også de seriøse bud, der har været undervejs", skriver Lauritz.com på sin hjemmeside.Auktionshuset betegner de mange bud fra Danmarks Radio som chikane og sabotage og har for første gang set sig nødsaget til helt at fjerne onlineauktionen fra sin hjemmeside. I stedet skal bud nu afgives per telefon.

Den knap 2000 kilo tunge statue af Holger Danske blev sat på auktion af Hotel Marienlyst mandag, og siden da har det væltet ind med bud.

Startbuddet er dermed tilbage ved udgangspunktet på 1.750.000 millioner kroner for den 100 år gamle og knap to meter høje figur, som er skabt af kunstneren Hans Peder Pedersen-Dan i 1907. Bronzefiguren vejer inklusiv sokker mellem 1500 og 2000 kilo.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?