Fuglejægere og fugleelskere i fælles front: Nu skal drabene stoppe

Det skal være helt slut med drab på rovfugle i den danske natur, lyder det fra Dansk Ornitologisk Forening (DOF) og Danmarks Jægerforbund (DJ)

Gift, skud og fælder.

Det er metoderne, når fredede, danske rovfugle kommer ulovligt til livs.

Det er noget svineri, mener Dansk Ornitologisk Forening (DOF) og Danmarks Jægerforbund (DJ), der nu har sat deres uenigheder til side, for i stedet at stå sammen i et "’rovfuglepartnerskab".

quote Det er kanongodt, at vi nu sætter fælles fokus på rovfuglene

Egon Østergaard, Formand i DOF BirdLife

Det skriver de to forbund i en fælles pressemeddelelse.

- De fleste rovfugle har det heldigvis godt, men der har desværre været nogle rovfugledrab gennem årene, og det, er både DJ og DOF enige om, er noget svineri. Så det er kanongodt, at vi nu sætter fælles fokus på rovfuglene, siger formand i DOF BirdLife, Egon Østergaard.

Rovfugle i fremgang

Under parolen "det skal være helt slut med drab på rovfugle i den danske natur" vil de to forbund sætte en stopper for drabene og samtidig udbrede kendskabet til rovfuglenes biologi og rolle i naturen.

- DJ og DOF har sine uenigheder. Men netop rovfuglenes velbefindende er vi enige om. Og det giver en helt særlig styrke til vores samarbejde. Når vi går sammen om at oplyse om rovfuglene, så kan vi fjerne nogle af de myter, der findes både hos DOF’ere, jægere og i befolkningen generelt, siger Claus Lind Christensen, formand i Danmarks Jægerforbund.

Ifølge de to forbund så går det godt for de 13 danske rovfuglearter, der er i fremgang. Luftens jægere er begyndt at gøre danskerne mere nysgerrige end tidligere. Der er dog stadig nogen, der har et negativt syn på dem, lyder det i pressemeddelelsen.

Som et led i projektet planlægger DOF og DJ også at afholde en konference med oplæg og debat om rovfugle, hvor mulige emner inkluderer fødegrundlag (herunder udsat vildt), aktuelle konflikter og den fremtidige forvaltning af de danske rovfugle i løbet af næste år.

’Fælles fokus på de danske rovfugle’ er støttet af 15. Juni Fonden og løber fra november 2021 og til november 2022.