Frit valg på alle konservative hylder

Det er op til de øvrige partier i Allerød, hvilken af de fem konservative kandidater, der skal være borgmesterkandidat, erfarer DR P4 København.

Foto: Lorry

Som vi tidligere har kunnet fortælle, er nuværende borgmester Erik Lund villig til at opgive posten til fordel for en anden konservativ kandidat, hvis hans person står i vejen for et borgerligt samarbejde.

Men de konservative afviser nu selv at pege på, hvem den anden borgmesterkandidat skal være.

Det må derimod være op til de andre partier at vælge mellem de fem konservative kandidater, siger Erik Lund til DR P4 København.

- Den af vores kandidater, der kan skaffe 11 mandater bag sig, kan blive den nye borgmester. Vi vil ikke sige på forhånd, hvem det skal være. Det er op til de 11 andre kandidater, om de vil bakke op.

Når det er op til de andre at vælge deres Konservative favorit, er det ifølge Erik Lund for at undgå afstemning efter afstemning.

- Det er meget nemmere, hvis vi siger, at den af vores kandidater der kan skaffe 11 mandater bag sig, kan blive borgmester, siger han til DR P4 København.

Partierne i Allerød har aftalt at mødes igen den 4. december, men allerede onsdag mødes lokallisten Det Nye Allerød for at beslutte, hvordan de forholder sig til det konservative tilbud.

Det Nye Allerød er blandt de partier, der kan afgøre, hvor borgmesterkæden ender i Allerød.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik