Frisør i opråb: Stop med at bestille hjemmeklip i din egen stue

Det kan få konsekvenser for hele branchen, hvis man inviterer frisøren hjem til sig selv for at blive klippet, advarer brancheorganisation. - Hvis nedlukningen fortsætter, kan man ikke betale sine regninger, siger frisør.

Rettelse
Clock17. feb 2021, kl. 16:30
Vi skrev tidligere, at Connie Mikkelsen var formand for Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund (DFKF). Det er ikke korrekt. Hun er formand for Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere (DOFK).

I disse dage bruger frisøren Jeanet Deleuran en del tid i forskellige kommentarspor på Facebook.

- Jeg har lige været en del af en debat, inden du kom, siger hun, da TV 2 Lorry kommer på besøg i frisørsalonen i Virum.

- Der var endnu en frisør, der tilbød at køre ud til folk, og da jeg blandede mig, fik jeg som sædvanlig at vide, at "jeg da bare kunne gøre det samme", men det er slet ikke det, jeg er interesseret i, tilføjer hun.

På grund af coronapandemien er frisørsalonerne lukket, hvilket har fået efterspørgslen på private klipninger til at stige. 

En hurtig søgning på Facebook afslører en lang række opslag i lokale bygrupper, hvor hjemmeklip enten udbydes eller efterspørges.

Det er nemt at finde opslag som disse på Facebook, hvor hjemmeklipninger både udbydes og efterspørges.
Det er nemt at finde opslag som disse på Facebook, hvor hjemmeklipninger både udbydes og efterspørges.
Foto: Screendump - Facebook.com

Ligeledes er der mange eksempler på annoncer for hjemmeklip på Facebook Marketplace, men sådan en hjemmeservice risikerer at få konsekvenser for hele branchen, hvis det bidrager til en øget smitte, advarer Jeanet Deleuran.

- Jeg forstår godt, at man kan føle sig fristet til at få en frisør på besøg, men det er også ret egoistisk. Der kan sagtens være et familiemedlem, der er smittet, og nu begynder de mindste i skole igen ... Hvad så? Det er tankeløst, siger hun.

Debatten har stået på siden den første periode af nedlukningen i 2020, hvor TV 2 Lorry bragte denne artikel om emnet:

Allerede dengang oplevede frisøren Jan Larsen, at kunder kontaktede ham for at blive klippet derhjemme:

- Kunderne er frustrerede ... og langhårede. Men smittefaren er jo gevaldig stor i folks private hjem, og tænk hvis man så klipper fire til fem personer om dagen, sagde han til TV 2 Lorry i april 2020.

Jeanet Deleuran har flere gange prøvet at blive spurgt om hun ville klippe kunder i deres eget hjem, men hun har afvist hver gang, siger hun.
Jeanet Deleuran har flere gange prøvet at blive spurgt om hun ville klippe kunder i deres eget hjem, men hun har afvist hver gang, siger hun.
Foto: Malte Jørstad/TV 2 Lorry

"Hr. og fru Danmark må bakke op"

Ifølge formanden for Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere (DOFK), Connie Mikkelsen, vil en eventuel forlængelse af nedlukningen få konsekvenser for landets frisører.

- Det står rigtig skidt til for mange af salonerne. Når vi når marts, har vi været lukket i treogenhalv måned ud af et år, og det har blandt andet været i forårssæsonen og julen, hvor vi normalt tjener vores penge, forklarer hun. 

Fakta: Derfor er det ikke forbudt at klippe kunder i hjemmet

Tilbage i april 2020 rettede Connie Mikkelsen og DOFK henvendelse til Sundhedsstyrelsen for at få nedlukningen til også at gælde privatklipning, men der skete intet.

Dengang udtalte Connie Mikkelsen, at "nogen måtte have sovet i timen", og at der var tale om "en regulær fejl 40".

- Vi mener stadig, at det skal gøres forbudt. Hvis man kører ud som frisør, kan man altså ikke nøjes med én kunde. Det vil sige, at man kan risikere at skulle rundt til ti private hjem, og derved kan der opstå smittekæder. Hvis det sker, kan det tage længere tid, før vi kan åbne igen, siger Connie Mikkelsen.

- Jeg synes, folk er nødt til at være solidariske. Vi vil alle sammen gerne i gang så hurtigt som muligt. Det kræver, at hr. og fru Danmark støtter op om den her tvangslukning, tilføjer hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere